La celebració de Sant Jordi comença amb la presentació del Caparrotari de Mallorca

  • Els petits lectors i el foment de la lectura són els grans protagonistes d’aquesta diada
  • Santa Maria del Camí celebrarà enguany Sant Jordi amb uns protagonistes ben especials: els caparrots del Caparrotari de Mallorca i el Ball del Caparrots de la Colla de Gegants de Santa Maria del Camí

La celebració del Dia del Llibre a Santa Maria sempre ha estat dirigida als més petits del municipi i enguany la celebració s’anticipa al divendres 21 amb la presentació del llibre Caparrotari de Mallorca, de Raül Valls i la celebració de diferents tallers per endinsar als més petits en la cultura popular.

Per dissabte, s’ha organitzat una gran festa al voltant del llibre a la plaça de la Vila, on té la seva seu la Biblioteca Municipal de Cas Metge Rei. A partir de les 10 del dematí llibreries locals i editorials mallorquines i foranes posaran les seves paradetes de venda de llibres nous i de segona mà. El professor Sorpreses serà l’encarregat del contacontes Els secrets dels llibres amb el que convidarà als espectadors a descobrir els misteris i aventures que es poden trobar a una biblioteca.

La part més festiva l’aportaran els caparrots de la colla de Gegants de Santa Maria que faran el seu ball, una peça que només es pot veure el dia de la festa de Sant Jordi.

L’horabaixa, a l’auditori de Ses Cases des Mestres, la companyia de teatre MalsPapers  representarà l’obra La rateta que llegia a l’escaleta, una versió actualitzada i desconstruïda del conte dels germans Grimm en què la Rateta, gens presumida, prefereix comprar-se un llibre i cerca un pretendent que també li agrada llegir.

La celebració de Sant Jordi a Santa Maria, coordinada i potenciada per la Biblioteca Municipal de Cas Metge Rei té una llarga tradició al municipi i és molt estimada tant pels més petits, vertaders protagonistes de la diada, com pels més grans. Per la seva proximitat a la Fira de Santa Maria, que sempre se celebra el darrer diumenge d’abril, a Santa Maria es viu com l’avantsala de les grans celebracions, més multitudinàries d’una de les fires de primavera més antigues de Mallorca.

 

Sant Jordi 2017 a Santa Maria del Camí

 

 

Etiquetat amb: , , , ,
Publicat a Biblioteca Cas Metge Rei, Fira 2017
Pròxims esdeveniments
abr.
26
dc.
20:00 [Presentació llibre] L’agricultu... @ Ca s'Apotecari
[Presentació llibre] L’agricultu... @ Ca s'Apotecari
abr. 26 @ 20:00
Presentació del llibre L’agricultura mallorquina del segle XX (1891-1960), de Mateu Morro A càrrec de Gabriel Torrens, Secretari General d’Unió de Pagesos de Mallorca i de Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. Moderarà l’acte Lleonard Muntaner, editor.
abr.
27
dj.
20:00 [Exposició] Quotidianitat @ Cafetera Can Pulit
[Exposició] Quotidianitat @ Cafetera Can Pulit
abr. 27 @ 20:00
[Exposició] Quotidianitat @ Cafetera Can Pulit
“Quotidianitat”: fotografies de Jean Luc Luis i ceràmiques d’Aitziber Esteran.
20:00 [Exposició]Mostra d’art de la Fi... @ Ca s'Apotecari
[Exposició]Mostra d’art de la Fi... @ Ca s'Apotecari
abr. 27 @ 20:00
Mostra d’art en homenatge al pintor Jaume Juan.  
20:30 [Exposició] El vi fet art @ Celler Jaume de Puntiró
[Exposició] El vi fet art @ Celler Jaume de Puntiró
abr. 27 @ 20:30
Inauguració de l’exposició “El vi fet art” de Toni Llabrés Campins.
abr.
28
dv.
21:00 Vetllada de frit @ Plaça Nova
Vetllada de frit @ Plaça Nova
abr. 28 @ 21:00
Vetlada de Frit, amb la col·laboració d’entitats i associacions del poble. Amenitzada pels Xeremiers de Santa Maria del Camí. Venda anticipada de tiquets: divendres 28 de 9 a 13 h. a l’Ajuntament i de les 17’30 a les 20 h. al mateix