Cloendes dels tallers del curs 2012/2013 realitzats dins l’area de serveis socials

CLOENDES DELS TALLERS DEL CURS 2012/2013 REALITZATS DINS L’AREA DE SERVEIS SOCIALS

TALLER D’ACOLLIDA LINGÜÍSTICA

Dolços típics marroquins cuinats per les participants del curs

El passat dimecres dia 19 de juny es clausuraren els tallers de llengua 2012-2013 de Santa Maria dirigits a dones immigrants. La regidora d’Afers Socials, Antònia Martí Alfano, va fer l’entrega de diplomes en un ambient festiu on les dones cuinaren dolços típics marroquins.

El curs, que s’inicià el setembre de 2012 i s’ha dut a terme dos matins a la setmana a les Cases del Mestre de Santa Maria, ha durat fins a juny de 2013 i ha comptat amb la participació de 14 dones marroquines, algunes d’elles en procés d’alfabetització.
En aquest curs s’ha treballat la gramàtica escrita i especialment l’expressió oral incident en el vocabulari més útil per al seu desenvolupament i integració dins la societat mallorquina.
Així mateix, a part dels temes purament lingüístics, s’han treballat objectius transversals com l’apoderament, l’autonomia, i la integració cultural a través de sortides culturals, xerrades i tallers. Com per exemple visita a un assaig de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, al castell de Bellver, a les bodegues Macià Batlle, a la colla de dimonis Sa Fil·loxera de Binissalem, a l’exposició d’escultura d’Antoni Miquel Morro, xerrada sobre recollida selectiva i gestió de residus.
Aquestes classes es financen a través d’un conveni entre la Mancomunitat des Raiguer i la Direcció General de Cooperació i d’Immigració.
A l’acte de cloenda del taller hi va assistir l’equip tècnic de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Maria així com la regidora d’Afers Socials, la Sra. Antònia Martí Alfano, que va fer l’entrega de diplomes en un ambient festiu on no va mancar el ball, la música i dolços marroquins que van cuinar les dones.

Moment en que les participants i les professionals avaluen els objectius assolits durant el curs

Des de l’ajuntament ( àrea de Serveis Socials) i gràcies a la subvenció de la Direcció General de Cooperació i d’Immigració ja fa tres anys que es duu a terme el projecte de reforç escolar. S’implanta dues vegades a la setmana a les instal·lacions del CP Melcior Rosselló i Simonet.TALLER DE REFORÇ ESCOLAR.

Aquest curs escolar hi ha hagut una alta participació, ja que, han participat del projecte quaranta tres menors. Hi ha hagut tres grups, dos de primària i un de secundària, els quals acudien al reforç dos pics a la setmana.

L’objectiu principal del taller, és crear un espai saludable on els menors participants aprenguin habilitats socials i d’estudi.

Les professionals que treballen en el projecte, a més d’estar setmanalment amb els menors, també mantenen coordinacions trimestrals amb els tutors dels participants, per tal d’unificar criteris a l’hora d’intervenir.

Un altre espai important del projecte, són les sessions d’habilitats parentals que es duen a terme mensualment amb els pares dels menors.

El que es pretén és treballar amb els diferents sistemes que intervenen en el desenvolupament del menor ( escola, família i comunitat ).

Les professionals del taller organitzaren una berenada pels nins i els seus familiars per a tancar l’activitat

 

TALLER DE MEMÒRIA I D’HABILITATS SOCIALS DIRIGIT A PERSONES MAJORS

Els Serveis Socials de Santa Maria juntament amb el Departament de Benestar Social de l’IMAS un any més ha iniciat una tasca molt engrescadora en la que hi participen un bon nombre de persones. Tots ells son homes i dones majors de 60 anys, son gent que han decidit dedicar un cert temps de la seva vida a treballar en varis aspectes que tenen a veure en la millora de la seva memòria. En prevenir les possibles pèrdues de memòria associades a l’edat, per així millorar les seves activitats de la vida diària, la pròpia vivència afectiva del procés de l’envelliment i les relacions socials i familiars. La tasca que es realitza consisteix en treballar les diferents tècniques per desenvolupar les habilitats i funcions cognitives, tècniques d’estimulació i relaxació i jocs d’interacció social i habilitats personals i socials.
L’augment de persones que hi ha participat aquest any, és una garantia d’èxit.
Vos animem, pel pròxim curs , a participar activament en aquest taller i gaudir de cada una de les classes que s’impartiran al municipi

La imatge reflexa l’entusiasme dels participants davant les explicacions del professor que imparteix el curs

 

Publicat a General

Contact Form Powered By : XYZScripts.com