Els Serveis Socials fa front a la crisi

ELS SERVEIS SOCIALS MUNICIPALS FA FRONT LA CRISI

Davant la situació de crisi econòmica que ens trobem i que afecta a un col·lectiu important al nostre municipal el qual va en augment dia a dia, els serveis socials treballem per donar resposta a les necessitats detectades i sobretot a cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació. Per dur a terme aquesta acció contem amb la col·laboració diferents entitats i recursos humans:

O.N.G. MEDITERRANEA “Amb l’ infància de Mallorca”

Mediterrània és un organització sense ànim de lucre, fundada a Calvià, Mallorca, en 1999. Tots els seus programes se mantenen amb l’aportació dels socis, damunt uns 400 actualment, amb activitats, esdeveniments recaptatoris i donacions particulars i d’empreses. Mediterrània no rep ni depèn de diners de les administracions. Tots els col·laboradors són voluntaris i fan que la ONG es sustenti.

Estan especialment conscienciats amb el benestar infantil i per això varen posar en marxa el projecte “ Esto es la leche” al municipi de Santa Maria del Camí. La idea d’aquest projecte és aportar una alimentació més equilibrada a nins de família afectades per a la crisi econòmica. El principal aliment que subministren, indispensable pel seu creixement és la llet, font de proteïna, greix , vitamina i minerals. Les recomanacions de la OMS en quant el consum de llet per nin és de mig litre diari.

(foto 1) peu de foto: Rosa Vich, batllessa de Santa Maria i Antonia Marti, regidora de Serveis Socials, amb voluntaris de la ONG Mediterrània .

VOLUNTARIAT “ CÀRITAS SANTA MARIA”

Més que mai Càritas Mallorca, treballa per fer arribar els recursos assistencials a les famílies que ho necessiten. El voluntariat de Càritas Santa Maria , treballa en diferents projectes al municipi, un d’ells és la seva participació activa amb el rebost de Serveis Socials. Organitzen campanyes de recollida d’aliments i col·laboren amb la preparació de les bosses d’aliments que s’entreguen a les famílies un cop cada mes. La seva participació és bàsica en aquest projecte, alleugera notablement el bagatge de feina que en aquests moment és troben els serveis socials.

(foto2) Voluntàries de Càritas Santa Maria donen suport al rebost de Serveis Socials.

EL PLA D’AJUDA ALIMENTARI A LES PERSONES MÉS NECESSITADES DE LA UNIÓ EUROPEA

La Federació Espanyola de Banc d’Aliments (FESBAL) i Creu Roja Espanyola, col·laboren amb el Ministeri d’agricultura, Alimentació i Medi Ambient en les labors d’emmagatzematge i distribució dels aliments adquirits pel FEGA.

Aquestes entitats són les responsables d’adjudicar els aliments a les entitats benefiques, en aquest cas als Serveis Socials de Santa Maria del Camí i que a la vegada fan arribar a aquelles persones en que la seva situació econòmica o familiar de necessitat , les impedeix adquirir aliments de forma regular.

Els aliments que es distribueixen en el Pla són aliments variats, de qualitat, bàsics, de fàcil manipulació i conservació.

L’entrega d’aliments a les Entitats es fan en tres fases anuals, juny, octubre i desembre.

CAMPANYES DE RECOLLIDA D’ALIMENTS.

Les campanyes de recollida d’aliments que s’organitzen al municipi són diverses:

  • Campanya de Nadal i altres , que es fan recollida d’aliments en els centres escolar i punts de ventes alimentaris, parròquia i altres entitats del poble.

  • Operació Quilo” organitzat pel CLUB Rotaris i Banc d’Aliments de Mallorca.

  • Campanya EROSKI

( Foto 3) Una mostra de la recollida d’aliments a la Campanya de Nadal 2012

ALTRES APORTACIONS

  • Donacions voluntaris i personals que realitzen persones del poble que es volen mantenir dins l’anonimat.

  • Col·laboració periòdica amb aportacions econòmiques de”l’Associació de Persones Majors de Santa Maria del Camí”

Agraïments : Tot l’equip de professionals dels Serveis Social, vol mostra el seu agraïment a totes aquestes institucions i en especials a totes aquelles persones que donen suport de manera altruista, a aquest projecte i que fan possible el seu desenvolupament.

Realització i fotografia : Antònia Cabanellas

Publicat a General

Contact Form Powered By : XYZScripts.com