La regidoria d’Igualtat presenta als treballadors el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament

El pla va acompanyat d’un protocol d’actuació en casos d’assetjament sexual o per raó de sexe

La regidora d’Igualtat i Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí, Margalida Bonet, ha presentat avui dematí el Pla d’igualtat entre homes i dones de l’Ajuntament de Santa Maria als treballadors del Consistori. Aquest document “és una eina per treballar d’una manera sistematitzada en l’objectiu d’aconseguir la igualtat entre els treballadors i treballadores de l’ajuntament, tant pel que fa a les condicions laborals com a la conciliació.

El document, que es pot consultar en aquesta mateixa web, és el resultat d’actualitzar el pla vigent fins ara, original del 2009, a través d’un procés participatiu on han participat tots els treballadors de l’entitat, i que estableix les mesures i accions previstes per assolir els següents objectius:

    • sensibilització en la igualtat d’oportunitats
    • millora de la comunicació dels aspectes relacionats amb la igualtat
    • assolir una real igualtat d’accés i oportunitats entre els sexes en accés i la provisió als llocs de treball.
    • eliminació de les desigualtats per raó de sexe en matèria retributiva.
    • assegurar un desenvolupament i creixement professional i personal i l’accés a la formació sense discriminació entre sexes.
    • vigilar que a l’empresa hi hagi un ambient de treball de respecte i prevenir el possible assetjament.
    • fomentar la conciliació de la vida laboral, personal i familiar.

Margalida Bonet, regidora d’Igualtat, ha volgut agrair la implicació de tots els treballadors en la redacció d’aquest nou programa i el compromís en la seva execució i seguiment: “el pla és un document viu, que pot rebre aportacions i ser modificat si es creu convenient”. Per això s’ha actualitzat la comissió d’igualtat de l’Ajuntament, formada per representants polítics i treballadors, i el seu funcionament. Aquesta comissió serà l’encarregada de posar en marxa i vetllar pel compliment del pla i fer-ne seguiment.

Protocol d’actuació en casos d’assetjament

Paral·lelament al Pla d’Igualtat, s’ha presentat el Protocol d’actuació en casos d’assetjament sexual i per raó de sexeAquest document recull una sèrie de mesures preventives de caràcter informador i divulgatiu per tal d’evitar possibles situacions d’assetjament i estableix el procediment que s’ha de seguir en casos de denúncies o situacions que comprometin la igualtat entre sexes.

Tant el Pla d’Igualtat com el Protocol d’actuació en casos d’assetjament sexual es revisarà i actualitzarà a través de reunions periòdiques de la comissió d’Igualtat.

Etiquetat amb:
Publicat a Igualtat

Contact Form Powered By : XYZScripts.com