L’Ajuntament posa en marxa un programa de pràctiques remunerades per a estudiants santamariers

La iniciativa, sorgida dels projectes participatius, és possible gràcies a la col·laboració de la UIB i de la Conselleria d’Educació i Universitat 

Els santamariers que estiguin cursant estudis universitaris a la UIB i de Grau Superior de Formació Professional podran accedir al nou programa de beques de pràctiques remunerades que ha posar en marxa l’Ajuntament de Santa Maria del Camí . Avui s’ha fet efectiu la signatura de l’acord de col•laboració entre les dues administracions per tal de donar reconeixement i suport acadèmic a la iniciativa.

Aquest projecte va sorgir de la mà de Pepa Nuñez, pedagoga santamariera, que va presentar la iniciativa a la convocatòria de pressupostos participatius del l’any 2017. Encara que el projecte no s’ajustava en la totalitat en aspectes formals, l’Ajuntament va creure que era una iniciativa que havia de rebre el seu suport “i que seria un molt bon instrument per a donar força a les polítiques de foment de l’ocupabilitat del jovent santamarier que s’han posat en marxa durant l’actual legislatura”, explicà Colau Canyelles, batle de Santa Maria.

A partir dels acords signats avui, els estudiants santamariers podran accedir a un programa de beques de formació pràctica a empreses, prioritàriament santamarieres, del seu àmbit d’estudi. La selecció dels estudiants es farà en una comissió mixta entre les entitats educatives i l’Ajuntament i els becats rebran una remuneració de 450 € mensuals a càrrec de l’Ajuntament i de l’empresa contractant. A més, el Consistori també es farà càrrec de la seguretat social de l’estudiant.

Nicolau Canyelles ha volgut agrair tant a la Universitat com a la Conselleria “per haver acceptat aquest repte” així com reconèixer la iniciativa de Pepa Nuñez. “Avui, per fi, donarem forma a una gran iniciativa del poble pel poble i, sobretot, pel futur del poble”.

El rector de la UIB, Dr. Llorenç Huguet, ha destacat la importància que tenen aquestes iniciatives que aglutinen diferents sectors econòmics i socials i “on tots hi guanyen”. Maria Alorda, Directora General de Formació Professional i de Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació i Universitat ha agraït i reconegut l’aposta de l’Ajuntament pel món de l’educació, “peça clau del futur de la nostra societat i de Santa Maria com a poble”.

 

IMG_1451 2-min

Image 6 of 6

 

 

Etiquetat amb: , , ,
Publicat a Educació i cultura, Joventut, Participació ciutadana

Contact Form Powered By : XYZScripts.com