Les persones amb incapacitat laboral també estaran exemptes de pagar l’impost de vehicles

  • La publicitat electoral i la sequera foren altres punts de debat

El ple de l’Ajuntament de Santa Maria va aprovar ahir per unanimitat que l’exempció de l’impost de vehicles s’ampliés a les persones amb una incapacitat laboral permanent, absoluta o gran invalidesa. Fins ara només podien acollir-se a aquesta mesura les persones amb una discapacitat física d’un grau igual o superior al 33%.

El Partit Popular  va presentar una moció per a l’establiment d’espais exclusius destinats a la publicitat electoral. Segons exposava la moció, les pancartes podrien seguir penjant-se al carrers, però els cartells només en aquests espais. Més per Santa Maria i el Partit Socialista varen votar en contra al·legant que això podria limitar les possibilitats de publicitat dels partits i tant Colau Canyelles com Jaume Martí apel·laren a la responsabilitat dels partits a l’hora de despenjar aquesta publicitat. Movem Santa Maria es va abstendre ja que, estant d’acord amb la col·locació de plafons destinats a aquest fi, no trobava correcte que és limités l’acció publicitària a aquests plafons. La moció no es va aprovar.

El torn del públic: la sequera

En el torn de paraula dels assistents, es va proposar que davant la situació crítica de recursos hídrics que s’està vivint, s’ampliessin els trams de facturació de l’aigua en la part alta, és a dir que no pagui el mateix el que consumeix 50 tones que els que en consumeix 200.

Davant aquesta proposta, el Batle va explicar les reunions que havia tingut amb el Govern Balear sobre el tema i algunes de les propostes en les que estaven treballant. Va exposar que s’ha dissenyat conjuntament amb la Conselleria una campanya informativa i de sensibilització sobre el consum d’aigua que es repartirà les pròximes setmanes. I pel que fa a mesures més expeditives, com restriccions o pujada de taxes, la situació actual és d’alerta i que no serà fins a passat Pasqua, si la situació no canvia, que es puguin posar en marxa. Totes les que està estudiant l’Equip de Govern passaran per incrementar el preu de l’aigua, ja que l’aigua de les dessaladores és molt més cara i reduir el consum amb restriccions puntuals. Així i tot, aquestes propostes es debatran en ple.

Publicat a General, Ple de l'Ajuntament

Contact Form Powered By : XYZScripts.com