Renovació del conveni amb Factoria de So.

Factoria de So i l’Ajuntament de Santa Maria del Camí renovaran el conveni de col·laboració per la cessió d’una part de les cases de Son Llaüt. La renovació d’aquest conveni fou aprovada en el ple ordinari de dia 24 de juliol de 2014.

Factoria de So, des de la seva creació al 1997, té com objectiu el foment i la promoció de la cultura en general i de la música en particular. Després de tant d’anys de feina, Factoria de So s’ha fet un nom dins Mallorca i fora de l’illa, entre altres coses pels seus col·lectius (Dimonis, Grollers, Factoria de les Arts, …), els locals d’assaig, el local social i l’organització de concerts.

L’ensenyament de la música és també un dels objectius de Factoria de So i en aquest sentit, des de 1999, la seva escola de música, Factoria de Músics, és la única escola de música moderna de Mallorca en la que es poden cursar estudis amb titulació gràcies al conveni de vinculació amb l’Aula, Escola de Música Moderna i Jazz del Conservatori Liceu de Barcelona, fet que suposa que els alumnes matriculats a Factoria de Músics que ho desitgen, cursen les mateixes matèries que s’imparteixen a l’Aula, i d’aquesta manera, tenen la possibilitat d’examinar-se i que l’Aula de Música Moderna reconegui els seus estudis sense haver-se de desplaçar a Barcelona. La consolidació de l’escola es un fet any rere any i sense anar més lluny, aquest darrer curs, tot i la crisi econòmica, gairebé 200 alumnes han estudiat a l’escola.

El conveni renovat és una adaptació del conveni anterior on es cedeixen part de les cases de Son Llaüt perquè l’associació pugui dur a terme les activitats pròpies del col·lectiu d’acord amb els seus estatuts. Les novetats més importants d’aquesta renovació són que el Casal de Joves i Factoria de So es coordinaran per a l’organització conjunta d’activitats, també s’estableix un mecanisme de coordinació per l’ús de Son Llaüt per part de la resta d’associacions i veïnats del municipi i, endemés, els empadronats al municipi tendran un descompte mínim del 10% en les activitats de l’associació en las que sigui necessari un pagament, com és el cas de l’escola de música.

Factoria de So és un element actiu en la vida cultural del poble participant en el correfoc i concert de Sant Antoni, organitzant Sa Rocketa Festival, oferint festes trimestrals del alumnes de l’escola de música i col·laborant en la fira, només per posar un petit exemple. Esperem que la renovació d’aquest conveni permeti a Factoria de So continuar desenvolupant la seva tasca amb tant d’èxit com sempre.

Publicat a General

Contact Form Powered By : XYZScripts.com