Santa Maria s’incorpora al programa Rutes Saludables

rutes-def

Rutes Saludables és un projecte de la Direcció General de Salut Pública i Consum que té com a objectiu fomentar la practica de l’activitat física. Aquest programa s’estructura a través del Centres de Salut que són qui coordinen el disseny de les rutes i acompanyen les sortides grupals.

El programa té dues àrees d’acció: per una part el disseny de les rutes i per l’altre la programació de sortides de grup. Per el disseny de les rutes s’ha constituït un grup format per dues tècniques del Centre de Salut, una representant de l’àrea municipal de Serveis Socials, el regidor de Sanitat, Miquel Niell i representants de les associacions de persones majors, de la tercera edat i la segona edat. Actualment l’equip responsable del programa a la Conselleria ja ha aprovat la ruta de Passatemps i s’està treballant amb la de Son Gantxo i en una tercera ruta amb un caràcter més urbà. 

Aquestes rutes tenen com a punt de partida el centre de salut, a la plaça Nova i estan dissenyades per facilitar al màxim als usuaris fer un recorregut que duri entre 30 i 40 minuts a peu, que és el temps que els professionals sanitaris consideren que una persona ha de caminar de mitjana a diari. A més, aquestes rutes compleixen uns requisits mínims de bona il·luminació, bona pavimentació, absència d’escalons, seguretat en el trànsit i voreres amples i ombrejades. Està previst que s’instalin un panells informatius que defineixin la ruta al complet.

L’altra camp d’acció és la programació de sortides en grup per fer aquestes rutes acompanyats, facilitant així la socialització i la cooperació en la pràctica de l’exercici.  A partir d’aquesta setmana, cada dilluns a les 9.30h hi ha una sortida grupal programada per fer la ruta del Camí de Passatemps.

Trobareu més informació sobre el programa Rutes Saludables al Centre de Salut de Santa Maria.

Etiquetat amb: , ,
Publicat a Centre de salut, General, Sanitat, Serveis socials municipals

Contact Form Powered By : XYZScripts.com