Els Serveis Socials i les escoletes del municipi posen en marxa un programa de xerrades per a famílies

El programa “Créixer Junts” està coordinat per l’educadora social de l’Ajuntament i compta amb la participació i col·laboració de les tres escoletes del municipi, els treballadors del centre de salut així com altres professionals de la comunitat local.

L’àrea de serveis socials de l’Ajuntament de Santa Maria ha posat en marxa un nou programa de xerrades per a pares amb fill d’edats d’entre 0 i 3 anys: “Créixer junts”. L’objectiu de la iniciativa és crear un espai de reflexió, col·laboració i intercanvi d’idees entre escola, família i comunitat, facilitant així eines i estratègies als pares pel desenvolupament dels infants.

El programa s’estructura en quatre sessions mensuals. Dues d’elles seran xerrades on participaran altres agents que intervenen en l’educació i salut dels infants. Les altres dues sessions seran tallers familiars amb la participació dels infants per donar eines als pares per gaudir d’un temps en familia de qualitat.

Aquest programa recull l’experiència del projecte “Créixer feliços en família” que es va desenvolupar durant el curs 2014/2015 gràcies a la col·laboració entre l’IMAS i els Serveis Socials municipals. Allà es va fer palès la necessitat d’oferir actuacions psicoeducatives a famílies amb infants de 0-5 i aquest curs, els Serveis Socials municipals i la secció de Prevenció Comunitària varen prendre la iniciativa assumint-ne la coordinació. La primera fase del projecte va ser l’anàlisi de les necessitats entre els centres educatius, la mateixa àrea de Serveis Socials i Prevenció Comunitària i els professionals del centre de salut. A partir d’aquí es va dissenyar, sempre comptant amb recursos municipals per afavorir la creació de comunitat, un calendari d’activitats destinat a promocionar una criança positiva.

Més informació: díptc del projecte

 Imatges de la primera sessió en la que participaren professionals del Centre de Salut de Santa Maria

Etiquetat amb: , ,
Publicat a Serveis socials municipals
Pròxims esdeveniments
abr.
26
dc.
20:00 [Presentació llibre] L’agricultu... @ Ca s'Apotecari
[Presentació llibre] L’agricultu... @ Ca s'Apotecari
abr. 26 @ 20:00
Presentació del llibre L’agricultura mallorquina del segle XX (1891-1960), de Mateu Morro A càrrec de Gabriel Torrens, Secretari General d’Unió de Pagesos de Mallorca i de Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. Moderarà l’acte Lleonard Muntaner, editor.
abr.
27
dj.
20:00 [Exposició] Quotidianitat @ Cafetera Can Pulit
[Exposició] Quotidianitat @ Cafetera Can Pulit
abr. 27 @ 20:00
[Exposició] Quotidianitat @ Cafetera Can Pulit
“Quotidianitat”: fotografies de Jean Luc Luis i ceràmiques d’Aitziber Esteran.
20:00 [Exposició]Mostra d’art de la Fi... @ Ca s'Apotecari
[Exposició]Mostra d’art de la Fi... @ Ca s'Apotecari
abr. 27 @ 20:00
Mostra d’art en homenatge al pintor Jaume Juan.  
20:30 [Exposició] El vi fet art @ Celler Jaume de Puntiró
[Exposició] El vi fet art @ Celler Jaume de Puntiró
abr. 27 @ 20:30
Inauguració de l’exposició “El vi fet art” de Toni Llabrés Campins.
abr.
28
dv.
21:00 Vetllada de frit @ Plaça Nova
Vetllada de frit @ Plaça Nova
abr. 28 @ 21:00
Vetlada de Frit, amb la col·laboració d’entitats i associacions del poble. Amenitzada pels Xeremiers de Santa Maria del Camí. Venda anticipada de tiquets: divendres 28 de 9 a 13 h. a l’Ajuntament i de les 17’30 a les 20 h. al mateix