Àrea de promoció econòmica

L’Àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament té com a objectiu dinamitzar l’activitat económica instal·lada al municipi i donar suport a les noves iniciatives econòmiques.

Aquest objectiu es vol aconseguir a través de dos serveis complementaris: el servei de Desenvolupament Local i el de promoció turística i comercial.

Aquest servei treballa amb tres agents econòmics diferenciats: Ajuntament i entitats públiques, entitats i associacions, professionals i empreses. I en dues línies d’actuació diferents: l’assessorament tècnic i l’ajuda en la recera de fons i el desenvolupament d’activitats dinamitzadores.

Ajuntament i entitats públiques

El servei de desenvolupament local és el responsable de la informació i gestió de subvencions i ajudes d’entitats públiques superiors com poden ser els Govern Balear, el Govern Espanyol o els Fons europeus amb l’objectiu d’incrementar els recursos econòmics de l’Ajuntament i afavorir el desenvolupament del municipi.

Dins aquest àmbit destaquen actuacions com la subvenció del Consorci de la Serra de Tramuntana per a la neteja forestal de la finca municipal de Ca Ses Monges, el programa Leader per a la creació de rutes esportives o la coordinació del Pla de gestió de la finca de Ca ses Monges.

Entitats i associacions

El tercer sector és un dels sectors productius que més riquesa crea amb menys recursos i, per tant, un àmbit econòmic que s’ha de cuidar i protegir.
En aquest sentit, les associacions i entitats poden obtenir assessorament sobre aspectes legals i sistemes de funcionament ordinari així com recursos per al seu finançament.

Professionals i empreses

En l’àmbit de professionals i empreses, el servei de promoció econòmica ha establert diferents convenis amb entitats que ja tenen entre els seus objectius el suport a professionals i empreses. Així, l’Ajuntament té convenis amb l’IDI i la Fundació Bit. A través d’aquest convenis, els santamariers rebran assessorament sense haver de desplaçar-se.

idi-desenvolupament-local

El servei d’assessorament a professionals i empreses es desenvolupa amb la col·laboració de l’IDI, un ens que depèn de la conselleria de Treball i Industrial del Govern Balear.

A través d’aquesta col·laboració, al punt d’informació de l’Ajuntament de Santa Maria els ciutadans poden rebre informació i assessorament inicial en temes com:

  • Informació empresarial: informació i orientació a emprenedors i empresaris de les Illes Balears.
  • Instruments financers: suport i acompanyament a emprenedors i empreses en la recerca de finançament.
  • Marques i patents: informar, orientar i documentar a totes aquelles persones que vulguin enregistrar una marca, una patent, un model d’utilitat o un disseny per aconseguir, així, els drets sobre aquests.

En col·laboració amb l’IDI també es du a terme al municipi el projecte IComerç. Aquest programa és un projecte integral de millora competitiva de l’oferta comercial.   El contingut del programa s’adequa a les característiques de cada municipi, per a millorar el posicionament competitiudels comerços i del seu espai urbà.

Més informació sobre el projecte ICOMERÇ a Santa Maria

descarga

 

 

 

La col·laboració amb el ParcBit permet que els projectes d’enprenedoria de base tecnològica puguin rebre assessorament i resoldre dubtes sense haver de moure’s de Santa Maria.

Més informació sobre el projecte #EmprenBit

 

 

banner-ajuts-subvencions

Servei de Promoció Econòmica

Tècnics responsable: Llorenç Beltran i Mònica Garcia
Més informació al  971620131 o per correu electrònic

 

Notícies relacionades: