Recollida de fems i punts verds

El servei de recollida de fems a Santa Maria utilitza el sistema de la recollida selectiva porta a porta al casc urbà des de finals del 2007. L’objectiu és separar correctament i reciclar al màxim per reduir la quantitat de rebuig i, per tant, reduir la despesa en incineració, reduir el consum de recursos naturals, reduir les emissions de C02 i ajudar a combatre el canvi climàtic, incrementar la recollida selectiva i la recuperació de matèries primes i afavorir l’economia de proximitat i crear més llocs de feina.

A partir del 2′ d’abril del 2017 el sistema de recollida selectiva avançà un esgraó incorporant la bossa vermella per al rebuig, intententat així, assolir una taxa de rebuig general similar a la d’altres municipis que ja l’emplen i que era entre un 20 i un 30% inferior a la de Santa Maria, seguint la màxima de “qui no recicla, paga”. Trobareu tota la informació sobre la bossa vermella en aquesta pàgina de preguntes freqüents. 

El calendari de recollida selectiva porta a porta és el següent:

Xifres de residus recollits al municipi (dades fins el mes de setembre del 2017)

Recollida voluminosos porta a porta

La recollida de voluminosos es realitza porta a porta cada 15 dies prèvia sol·licitut a les oficines de l’Ajuntament (per telèfon al 971620131 o per correu electrònic)

Punt d’aportació Sa Voltadora i parc verd de Son Llaüt

A Santa Maria comptam amb el punt d’aportació de Sa Voltadora i el parc verd del polígon de Son Llaüt. Tant al punt d’aportació de Sa Voltadora com al parc verd de Son Llaüt es poden deixar residus específics com els de poda, d’obra (3 sacs de 25 litres per persona i dia), restes de pintures, dissolvents, olis etc.

També estan autoritzat els residus voluminosos com mobles, matalassos, aparells elèctric i electrònics (geleres, ordinadors, etc.), encara que per aquests també hi ha un servei de recollida a domicili quinzenal i prèvia sol·licitud a l’Ajuntament per correu electrònic o per telèfon.

Horaris:

Parc verd de Son LLaüt (Parcel·la 71A. Polígon Son Llaüt)

  • Dilluns, dimecres, divendres i dissabte: de 9 a 13h
  • Dimarts i dijous: de 16 a 19h (juliol, agost i setembre de 17 a 20h)

Àrea d’aportació de Sa Voltadora (Bernat de Santa Eugènia, 83)

  • Dilluns, dimecres, divendres i dissabte: de 16 a 19h (juliol, agost i setembre de 17 a 20h)
  • Dimarts i dijous: de 9 a 13h

Localització

Més informació

Contacte

Ajuntament de Santa Maria del Camí
Tel.: 971620131