5.800.000€, deute zero i un creixement del 2,40%: així són els pressupost del 2018 de l’Ajuntament de Santa Maria

En el ple celebrat ahir, Margalida Colom prengué possessió com a regidora en substitució d’Alfons Gómez

EL Ple de l’Ajuntament de Santa Maria va aprovar ahir dilluns els Pressupostos Generals de 2018 que ascendeixen a 5.808.754 € (5.188.424 corresponen a l’Ajuntament i 655.330 € de la Residència de Persones Majors de Cas Metge Rei).

EL document presentat per l’equip de Govern suposa un increment respecte a l’any anterior d’un 2,40% (136.142,69 €), el màxim que permet la regla de despesa de la norma estatal d’estabilitat pressupostària, i segueix “la línia dels pressuposts dels darrers anys, perquè som el mateix equip amb les mateixes idees i objectius”, explicà Colau Canyelles, batle de Santa Maria.

Són uns pressupostos dissenyats complint totes les obligacions imposades des del Govern Central el que “ens dóna molt poc marge de maniobra per poder treballar amb grans projectes”, denuncià el batle. “No tenim deute financer i el nivell de morositat és d’un 0%. Així i tot, incrementa el seu pressupost només en un 2,40%, ja que és el màxim que permet la regla de gasto per aquest 2018”, explica Canyelles.

Pel que fa a l’àrea d’ingressos destaca l’intent de mantenir la pressió fiscal sobre els ciutadans, compensant la pujada de la recaptació de l’IBI a causa a les infraccions detectades per la revisió cadastral del Govern central (l’Ajuntament manté el coeficient que aplica al valor cadastral) amb la bonificació de la plusvàlua en casos d’herència i la baixada del fems gràcies a la implantació de la bossa vermella. També han pujat les aportacions de les administracions superiors, en especial la del Consell de Mallorca.

L’àrea de despeses, en general, es manté molt similar als altres anys: només la despesa en personal i béns corrents suposen ja prop del 80% del pressupost. Destaca l’increment d’un 7% en l’àrea de béns i serveis i el decreixement en despesa financera d’un 72%.

A l’àrea d’inversions es preveuen 640.676 € que són el complement a les subvencions concedides de manera provisional (Rehabilitació zona esportiva 300.000 €, rehabilitació nucli urbà 500.000 €, centre d’interpretació del vi 46.000 €, energia fotovoltaica Ca ses Monges 20.000 €, equipament Centre de dia 100.000 €)

Teresa Canyelles, portaveu del Partit Popular per l’absència d’Andreu Jaume, va exposar que aquests pressuposts són “massa continuistes” i a pesar de les reunions que s’han tengut amb l’equip de Govern, “hi ha moltes coses que ens agradaria veure reflectides al pressupost i que no veim”. El regidor del PSOE, Jaume Martí, va votar a favor explicant que, “a les trobades prèvies que hem fet sobre el tema he vist que el marge de maniobra de l’Ajuntament és molt petit i que realment la feina es fa dia a dia amb els canvis que es fan sobre aquest document”. Així i tot va reconèixer el manteniment de la partida destinada a finançar projectes ciutadans però va demanar que, vists els resultats de la partida de l’any 2017 es canviés la normativa. En la mateixa línia, el regidor de MOVEM, Gabriel Canyelles va demanar incrementar la participació en el disseny del pressupost i va al·legar el caràcter continuista dels pressuposts a l’hora d’argumentar el seu vot en contra. Els pressuposts es varen aprovar amb els vots a favor dels regidors de MES i PSOE i els vots en contra de PP i MOVEM.

Nova regidora
El ple d’ahir dijous també va prendre possessió de la seva acta de regidora Margalida Colom Rosselló (PP) en substitució d’Alfons Gómez Rosselló que renuncià per motius professionals. Margalida Colom ja havia estat regidora del Partit Popular a finals dels anys 80.

Més informació:

 

Etiquetat amb: , ,
Publicat a General

Contact Form Powered By : XYZScripts.com