Acaba la primera fase de l’estudi de mobilitat

El document conclou que la reforma circulatòria permetrà ampliar voreres i incloure carril bici en alguns espais del poble

Una vegada acaba a reforma circulatòria del municipi, que s’ha duit a terme en els darrer anys a través d’un sistema de zonificació, l’equip tècnic encarregat de l’estudi de mobilitat ha presentat els resultat de la  fase de diagnòstic.

Entre les conclusions que presenta el document cal destacar el fet de que la reforma circulatòria permet que es pugui donar una circulació ordenada i sense problemes i permetria ampliar voreres o incloure espais reservats per a la circulació de bicicletes. També assegura que el nivell d’aparcaments disponibles dins el casc urbà és correcte i destaca l’àmplia bossa d’estacionaments disponibles a les zones de Son Guia i el Vial.

Entre les propostes de futur que estudia el document hi ha les de la creació d’un carril bici que uneixi els principals punts del poble facilitant al màxim la convivència entre cotxes, bicicletes i espais d’aparcament i el disseny de zones 30 específiques  (per facilitar la seguretat dels vianants i bicicletes). Per acabar recomana incorporar alguns pas de vianants elevats com els que ja hi ha al carrer Batle Pere J. Jaume Pons.

Aquesta primera fase de diagnòstic és una fotografia de la situació actual resultat d’estudiar a peu de camp dades relacionades amb la mobilitat humana com son el nombre d’habitatges i la pressió humana, inventari i localització de l’activitat comercial,  amplària de les voreres i dels carrers, estudi de la demanda d’estacionament i de l’ocupació mitjana per franges horàries així com un exhaustiu inventari de carrers i estudi de les places d’aparcament i la seva tipologia.

Es pot consultar el document íntegre aquí

 

Publicat a General

Contact Form Powered By : XYZScripts.com