Creades les comissions d’estudi de la recollida de fems i dels espais municipals

El passat dijous 12 de febrer es varen constituir les comissions d’estudi del servei de recollida de fems i dels espais municipals i els seus usos. Les dues són a iniciativa del ple de l’Ajuntament, la primera es va acordar en el ple ordinari del 15 d’octubre del 2015 a partit d’una moció del Partit Popular i la segona, en el ple ordinari del 19 de novembre, a partir d’una moció de MOVEM.

La recollida de fems

En el ple del 15 d’octubre, el Partit Popular va demanar informació sobre l’informe tècnic que desestimava la recollida a la zona de Fora Vila i l’eliminació dels contenidors, l’actualització d’aquest estudi i la creació d’una comissió per analitzar la viabilitat de la recollida a Fora Vila i l’optimització dels horaris dels punts verds. En aquell ple, l’Equip de Govern, va proposar la incorporació a la comissió de tècnics de la Mancomunitat del Raiguer, que és la responsable del servei de recollida de fems del municipi.

A la reunió del passat dijous, els tècnics de la Mancomunitat varen exposar als regidors l’esborrany del nou plec de condicions del servei de recollida i es varen comprometre a estudiar amb profunditat algunes de les propostes dels regidors i presentar en pròximes trobades els cost d’aquestes.

L’any 2010 es varen retirar els contenidors de l’àrea de Fora Vila seguint les recomanacions dels tècnics del Consell de Mallorca i de la Mancomunitat que, avalats per la Policia Local, creien que eren un perill per a la circulació, suposaven punts de insalubritat, tenien un alt impacte visual i, sobre tot, es feien abocaments incontrolats que desvirtuaven els esforços en la recollida selectiva. Hem de recordar que el cost principal del servei de recollida de fems correspon a la incineració de residus no separats.

Per l’altre, a finals de l’estiu del 2010 els municipis de Consell i Binissalem varen eliminar els seus contenidors i tot aquell fems va acabar a Santa Maria. És un fenomen que els tècnics del Consell de Mallorca ja identifiquen com a turisme de fems. Al tenir més tones de fems sense separar i, per tant, més fems que incinerar, el cost per a l’Ajuntament de Santa Maria va incrementar-se.

Els espais municipals

Pel que fa a la part d’estudi dels espais municipals, aquesta comissió té com a objectiu fer una proposta consensuada i que es pugui mantenir en el temps dels usos dels espais públics. A més, és reconegut la falta d’espai de l’Ajuntament, tant per els serveis propis com per cedir-los a entitats i ciutandans. En aquesta primera reunió de la comissió, els regidors varen visitar algunes dependències per poder veure de primera mà els usos que d’elles se’n fan, els problemes que tenen i varen conèixer algunes propostes o idees de l’Equip de Govern per a la seva optimització. 

L’objectiu d’aquestes dues comissions és poder trobar solucions consensuades a aquest dos temes i conèixer amb profunditat la dimensió de les propostes tant de l’Equip de Govern com de l’oposició.

 

 

Publicat a General, Ple de l'Ajuntament

Contact Form Powered By : XYZScripts.com