El ple aprova els comptes del 2014 en la seva primera sessió ordinària

PP i PSOE varen presentar sendes mocions sobre el pavelló municipal i l’institut

La sessió plenària que va tenir lloc ahir dijous va aprovar els comptes del 2014 amb els vots a favor de Mes i les abstencions dels altres partits. Els comptes es varen presentar una vegada que l’Ajuntament va tenir tota la informació corresponent a ingressos i despesa (la recaptació d’alguns impostos i taxes es fa a través de l’Agència Tributària de les Illes Balears).

Segons les dades que va explicar el regidor d’Economia i Hisenda, Ponç Vaquer, la situació del Consistori a finals de 2014 era d’un endeutament d’un 2% del pressupost i un superàvit de 600.000€. Aquesta situació de endeutament mínim va permetre que l’any passat es pogués mantenir la rebaixa d’un 15% de mitja en els valors cadastrals  iniciat l’any 2013.

Vaquer va destacar la situació d’estabilitat pressupostària que viu l’Ajuntament actualment i que els permetrà fer actuacions de més envergadura,  així com estar en molt bona posició per accedir a subvencions i ajudes d’altres institucions.

Aquests comptes, una vegada fiscalitzats per la Sindicatura de Comptes es penjaran a aquesta web i estaran disponibles per a la consulta a l’Ajuntament.

Mocions sobre el pavelló municipal i l’institut

El Partit Popular va presentar una moció instant a l’equip de Govern a solucionar els problemes del pavelló municipal abans de que comenci la nova temporada. El Batle va explicar que el regidor d’esports ja ha iniciat les converses amb les entitats esportives per preparar la temporada i solucionar els problemes que pateix la instal·lació.

Per altra banda, el PSOE va presentar una moció sobre l’Institut. Martí, va exposar que encara que la reunió entre la conselleria d’Educació i l’Ajuntament i Amipas que va tenir lloc dimarts passat llevava urgència a la moció, volia instar a l’Ajuntament a donar màxima prioritat a aquest tema i que faci un seguiment exhaustiu dels progressos del projecte. El Batle va aprofitar per traslladar als altres partits les conclusions de la trobada amb el Conseller i va exposar la seva intenció de mantenir informats al tots el partits.

Les dues mocions es varen aprovar per unanimitat. 

El debat

El punt que va provocar més debat va ser l’organització del calendari previ als plens.  La falta de pràctica en l’exercici i la dificultat de la normativa ve fer que alguns dels nous regidors s’embullessin una mica en les formes d’organització.

Al final, establerts els plens ordinaris el tercer dijous de cada mes (aquest més no va ser així per coincidència amb actes de les festes patronals), el divendres abans es convocarà la comissió informativa (formada per un membre de cada partit polític) i les mocions s’hauran de presentar el dilluns de la setmana anterior al ple.

Aquest punt es va aprovar amb els volts a favor de MES, PP i Podem. El regidor del Partit Socialista va votar en contra ja que creu que s’hauria de trobar una solució més coherent amb les jornades laborals dels regidors sense dedicació.

Ple ordinari juliol

Accessibilitat a l’Ajuntament i percentatge de les dedicacions

A l’apartat de precs i preguntes, el Partit Popular va demanar com avançaven els estudis per millorar l’accessibilitat a l’Ajuntament. El Batle va exposar que s’havien fet diferents propostes a la Comissió de Patrimoni i que no se n’havia aprovada cap,  encara que s’estava treballant en millorar-ne alguna de les presentades. Va explicar que, a diferència d’altres dependències, que permeten reformes més integrals, com va ser el cas de Ca s’Apotecari o serà  Can Rafel, el cas de l’Ajuntament, al ser un edifici protegit, fa molt difícil trobar una solució adequada.

Per acabar, es va donar la paraula al públic i un assistent va demanar al Batle sobre el percentatge de jornada laboral que suposaven les dues dedicacions parcials. Canyelles va explicar que encara no és definitiu ja que depèn de l’organització que facin els seus respectius centres de treball a partir de setembre, però va confirmar que estarà entre el 80 i 85%.

Altres punts

A més, i per unanimitat, es va aprovar l’acta del ple anterior, la divisió de les meses electorals degut a l’increment de població amb dret a vot i l’acceptació d’una renuncia de concessió drets funeraris.

IMG_3732

Publicat a Economia i hisenda, General, Ple de l'Ajuntament

Contact Form Powered By : XYZScripts.com