La Festa del vi novell converteix Santa Maria en punt de referència del vi mallorquí

El darrer cap de setmana de novembre Santa Maria celebra la Festa del vi novell, una cita que va nèixer amb la finalitat de reinvidicar el paper del municipi i dels seus cellers dins els món del vi a Mallorca.

L’èxit de participació i la repercusió que ha tengut als mitjans de comunicació mostren que la festa ha assolit amb èxit el seu objectiu.

La XIIa Festa del vi novell començà dijous a migdia amb l’entrega de les insígnies Brot de pi a la Sra Benita Fiol Jaume i el Sr. Tomeu Caldentey, primer xef mallorquí en obtenir una estrella Michelin.  El divendres, com a novetat, el somellier Toni Vich dirigí un tast de vins locals i ja el dissabte s’organitzaren visites guiades als cellers i bodegues locals i, després del pregó de Biel Mesquida, que feu un emotiu i poètic recordatori del que, com a santamarier, va suposar el vi i la vinya a la seva infància, l’Ajuntament entregà els brots de pi al cellers Macià Batle, Jaume de Puntiró, Sebastià Pastor, Ramanyà,  Can Rubí, Bodegues Angel, 7103 i Son Crespí.

Com en els darrers any, els bars i restaurants locals particparen a la festa amb la Fira de la tapa.

Publicat a General, Promoció econòmica i turisme

Contact Form Powered By : XYZScripts.com