L’Ajuntament de Santa Maria del Camí a través de la convocatòria de subvencions per l’organització d’arxius municipals 2022, ha executat la tercera fase d’organització i digitalització de l’arxiu municipal.

L’execució d’aquesta tercera fase ha consistit en la digitalització d’un total de 55 llibres de talles (7.590 pàgines) que van des de 1694 a 1764. Aquesta documentació mostra una sèrie molt completa d’un extraordinari interès per a l’estudi de la història econòmica i l’evolució de la política impositiva al llarg de l’Edat Moderna a Mallorca. Sobre aquests documents s’ha dut a terme l’organització, millora del tractament arxivístic, digitalització, preservació i difusió en obert.

Les tasques executades s’han desenvolupat durant el període comprès entre el juny al desembre d 2022, amb la feina tècnica duta a terme per la Universitat de les Illes Balears arrel d’un conveni de col·laboració.

Així, el catàleg de l’arxiu Municipal de Santa Maria, pot ser consultat per internet pels investigadors i els ciutadans en general a través de la Plataforma d’Arxius Històrics de les Illes Balears. El conjunt de la documentació esmentada es pot trobar al següent link d’accés:
https://arxiu-historic.uib.cat/index.php/arxiu-municpal-de-santa-maria-del-cami

Per a l’execució d’aquest projecte , l’Ajuntament de Santa Maria del Camí ha comptat amb una subvenció de 6.120,00 euros per part del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, dins la convocatòria de subvencions per l’organització d’arxius municipals 2022.

Publicat a Educació i cultura, General

Contact Form Powered By : XYZScripts.com