El ple de l’Ajuntament aprova la compra de la posada de Son Llaüt

El preu final de compra és de 900.000 € i estarà destinat a ampliar l’espai dels serveis administratius de l’Ajuntament

El ple ordinari celebrat ahir dijous va aprovar amb 12 vots a favor (MES, PP i MOVEM) i una abstenció (PSOE) la compra de la posada de Son Llaüt. Una vegada votat, el públic assistent va rompre en aplaudiments i el batle, Nicolau Canyelles, va agrair la voluntat de l’oposició per flexibilitzar la seva postura i poder dur a terme la compra que suposarà una gran passa perquè l’Ajuntament pugui atendre als santamariers com es mereixen.

La compra de la posada de Son Llaüt ja va ser discutida per Ple el setembre del 2015. En aquella ocasió, tota l’oposició votà en contra al·legant que el preu era molt alt i que s’havia d’estudiar l’ús de les dependències actuals. Una vegada analitzats aquests aspectes per part dels regidors, i les negociacions amb la família Simonet, actual propietària, per trobar un preu adequat, tant el Partit Popular com Movem reconeixen que és una bona solució pels problemes d’espais de l’Ajuntament i creuen que la rebaixa de prop de 300.000 € en el preu és raonable.
Per la seva part, Jaume Martí, regidor de PSOE, es va abstenir. Va exposar que amb la posició dels altres regidors de l’oposició la decisió ja estava presa i va optar per no pronunciar-se ni a favor ni en contra.
Una de les altres raons que va motivar el canvi de parer de l’oposició va ser la recerca de finançament alternatiu que s’ha fet des de l’Ajuntament per cobrir les obres de rehabilitació de l’edifici. Canyelles va exposar que s’ha estat xerrant amb la fundació Protur i que aquesta veu amb molt positivament finançar les obres d’adequació dels espais.

L’edifici

La posada de Son Llaüt és l’edifici annex a l’Ajuntament que fa cantonada entre el carrer de l’Església i la plaça de la Vila, integrat per planta baixa, primer pis i algorfes i que data de l’any 1882. El solar té una superfície de 277m2 i 840m2 construïts. A més, existeix la possibilitat de connectar l’edifici amb la seu de l’Ajuntament el que permetrà adaptar-se a la normativa d’accessibilitat. Fins ara això no s’havia pogut fer per mor de l’estructura i la protecció patrimonial que tenen alguns elements de l’edifici de l’Ajuntament com, per exemple, l’escala. La rehabilitació que es té prevista serà de caràcter integral, respectant els elements que han fet que l’edifici s’inclogui en el Catàleg de Béns Patrimonials de Santa Maria del Camí, i destinada tant a usos culturals com administratius.

Altres acords

En el ple també es va acordar modificar els estatuts de l’Agrupació de Protecció Civil per obrir-la a persones no empadronades a Santa Maria i aprovar Santa Margalida i el dia de la Mitjana festa, 26 de desembre, com a festius locals.
Tambés s’aprovaren altres temes d’àmbit més administratius com les division sectorials electorals o la transmissió de drets sobre tombes.

Etiquetat amb: ,
Publicat a Ple de l'Ajuntament

Contact Form Powered By : XYZScripts.com