La regidora de Festes participa en la trobada de municipis contra el botellot

La problemàtica del botellot i l’excés d’alcohol durant les festes als municipis de Mallorca és una realitat i moltes de les mesures preses fins ara no han donat els resultats esperats. Aquesta és la situació inicial que ha duit a tretze municipis a treballar d’una manera conjunta i coordinada en la lluita contra el botellot i, sobretot, la desvirtualització de la festa. En representació de l’Ajuntament de Santa Maria participà la regidora de Joventut, Festes i Esports, Victoria Pons,  que aportà l’experiència del nostre municipi algunes de les actuacions que s’han duit a terme en els darrers anys.

“La casuística que viu cada municipi és diferent: alguns viuen vertaderes massificacions motivades pel consum d’alcohol al carrer que impedeixen el desenvolupament normal de la festa”, explica la regidora. “Però en general el problema és el mateix: gent que no estima la festa i que s’hi acosta només pels aspectes més anecdòtics”, continuà explicant a l’hora de fer una valoració de la trobada. En el cas del nostre municipi “no vivim una situació de massificació com per exemple Sineu, Pollença o Sòller, però sí que tenim problemes amb el consum d’alcohol a les festes, sobretot entre els més joves”.

La regidora va exposar a la reunió la feina que s’està fent des del Casal de Joves i de l’àrea de Serveis Socials conjuntament amb policia, serveis sanitaris i altres agents del municipi a través del Pla Municipal de Drogues. “L’educació i la implicació dels pares és fonamental per poder gaudir tots i amb seny d’unes festes tranquil·les”, exposà Pons.

A la reunió hi participaren representants dels municipis de Puigpunyent, Esporles, Binissalem, Alaró, Bunyola, Felanitx, Ses Salines, Sineu, Santa Maria, Llubí, Mancor de la Vall, Vilafranca, Lloseta, Pollença i Sóller, que va actuar d’amfitrió. Està previst que aquestes trobades es mantinguin amb l’objectiu de crear un pla d’acció conjunt i facilitar l’intercanvi d’experiències.

 

Etiquetat amb: ,
Publicat a Festes i cultura popular

Contact Form Powered By : XYZScripts.com