Santa Maria inverteix la tendència en la gestió de residus gràcies a la introducció de la bossa vermella

En els darrers tres mesos la fracció de rebuig ha davallat fins a prop del 30% i la fracció reciclada ha pujat fins a més del 70%

La introducció de la bossa vermella a la recollida selectiva porta a porta ha suposat un canvi total de tendència en la gestió dels residus a Santa Maria: aquest mes de juliol s’ha passat de reciclar un 55% (juliol 2016) a un 72% dels fems generat.

Pel que fa al rebuig, si el gener del 2017, mantenint les xifres del 2016, el percentatge de rebuig era de prop d’un 50 per cent, aquest juliol, tres mesos després de la introducció de la bossa vermella ja ha baixat fins a un 28 per cent. Aquestes xifres demostren que s’ha invertit la tendència en la gestió de residus i, per tant, la baixada del rebuig prové de l’increment de la fracció reciclada i no tant de la sortida de les deixalles del municipi.

Encara que les primeres setmanes es varen registrar algunes incidències cada vegada el nombre és menor. Així i tot, des de l’Ajuntament ja han posat les primeres sancions per gestió incorrecta de residus, sobretot, pel que fa a deixar els fems en punts no autoritzats. Amb la modificació de la normativa, aquestes sancions van des dels 60 € als 1500 €. En el cas d’infraccions molts greus, que afectin el medi ambient o a la salut pública, poden arribar als 40.000 €.

La bossa vermella es va introduir el 20 d’abril del 2017. Aquest sistema es posà en marxa, de manera conjunta, a cinc municipis de la Mancomunitat del Raiguer, entitat responsable de la recollida selectiva al nostre municipi. D’aquesta manera, Binissalem, que ho va implantar el 2012, Santa Maria, Alaró, Mancor, Campanet i Búger són els municipis de la nostra Mancomunitat que ja tenen aquest sistema implementat.

Més informació:

Etiquetat amb: ,
Publicat a Medi ambient

Contact Form Powered By : XYZScripts.com