Sant Antoni 2016

 

“Sant Antoni és un bon sant,
i qui té un dobler, lo hi dóna,
perque mos guard s’animal
tant si és de pèl com de ploma.”

Les festes de Sant Antoni 2017 ja són aquí. Una de les mostres festives més tradicionals i arrelades al nostre poble que l’omplen de foc, dimonis, dimonions, torrades i foguerons i ximbombes i gloses.

Encara que ja el dimecres 10, amb les visites a les escoles i escoletes del municipi, en Feliu ja es passeja pel poble, no serà fins dimarts 16 que es mostri a tot el poble. A les 18.30 h del dimarts, ell i les Temptacions sortiran del carrer del Rosari a la recerca de Sant Antoni. I, enguany, ho faran acompanyats des dimonis petits i els músics dels Dimonis de Factoria. En passacarrers aniran fins a la plaça de la Vila on els dimonis petits faran el primer correfoc i encendran el fogueró que donarà caliu a tots els altres del municipi. 

A les 21h comencaçarà el gran correfoc del Dimonis de Factoria de So acompanyats pels Escarrufaverros de Campanet, els Endimoniats de Palma i els Senyors del foc de Castelló d’Empúries. Acabarem la festa amb la música de Xaloc. 

Dimecres, una vegada hagi sortit el sol i Sant Antoni hagi vençut a dimoni,  hi haurà les tradicionals beneïdes d’animals a l’esglèsia Parroquial.

Però no serà fins dissabte 23 que es donaran per acabades aquestes festes, ja que els quintos del 96 treuran el Dimoni Feliu que, juntament amb les quatre temptacions, tornaran a temptar a Sant Antoni, que ja sí, farà el darrer ball i es llegirà l’Argument del l’any, obra del glosador Rafel Estarelles.

Foguerons

A més del fogueró de l’Ajuntament a la Plaça de la Vila, associacions com les amipes, les de persones majors i jubilats, a la plaça Nova, a la Plaça de Son Fango i a quasi totes les barriades trobareu foguerons.

arrow-redPrograma d’actes complet

I que visca Sant Antoni!