Programa d’actes

Descobreix tots els actes amb els quals cellers i santamariers celebren l’arribada del vi novell:

JORNADA EL BROT DE PI, LA SENYA D’UN POBLE

Dissabte 19 de novembre. A partir de les 10.30 h, cellers, gegants i veïnats aniran cap al pinar de Son Llaüt per tallar les branques que han d’engalanar el poble. A la tornada, es penjaran els brots de pi pel carrer Llarg i la plaça de la Vila.

ACTE DE LLIURAMENT DE LA INSÍGNIA BROT DE PI

Amb motiu de la Festa del vi novell, els cellers i l’Ajuntament de Santa Maria del Camí atorguen la Insígnia Brot de Pi a persones i entitats en reconeixement a la seva aportació i promoció del món del vi. Aquest 2022 les persones reconegudes amb la insígnia són:  Àngel Contreras Romero (In memoriam) i Antoni Bennasar. de Can Dídol i Antoni Contreras Mas.

També es farà entrega del premi a Apolònia Serra Rigo, guanyadora del quart concurs de cartells de la Festa del Vi Novell.

Aquest és l’acte més protocol·lari de tota la Festa. Serà el divendres 25 de novembre, a les 20 h, a Ses Cases des Mestres.

OFRENA DEL VI NOVELL AL POBLE DE SANTA MARIA

Els cellers faran l’ofrena al poble del vi d’enguany i rebran de l’Ajuntament, en representació del poble, les branques de pi per posar damunt el portal del seu celler i donar així a conèixer que el vi novell ja raja.Ballada del Capgros L’esclau de Can Fuster. En acabar ho celebrarem amb una copa de vi i un tros de coca.

Durant l’ofrena s’interpretarà la tonada del Vi Novell.

Serà el divendres 25 després de l’entrega de les insígnies Brot de pi, a Ses Cases des Mestres.

FESTA DEL VI NOVELL

El dia central de la festa que es desenvolupa a la seva totalitat a la Plaça Nova. Podreu gaudir de Burballes de Vi Novell a partir de les 14h, de’un combat de glossadors (amb Mateu Xurí, Maribel Servera, Miquel Àngel Adrover i Alícia Olivares) a les 18h i de la Festa del Vi i la Tapa a partir de les 18.30h. Vi Novell, tapes dels bars i restaurants de Santa Maria i música en directe.  

Descarregau-vos el programa complet i descobriu tot això i molt més!