Programa d’actes

Descobreix tots els actes amb els quals cellers i santamariers celebren l’arribada del vi novell:

JORNADA EL BROT DE PI, LA SENYA D’UN POBLE

Dissabte 23 de novembre. A partir de les 10.30 h, cellers, gegants i veïnats aniran cap al pinar de Son Llaüt per tallar les branques que han d’engalanar el poble. Hi haurà berenar per a tothom. A la tornada, es penjaran els brots de pi pel carrer Llarg i la plaça de la Vila.
Arribats a la plaça, els més petits coneixeran la història d’aquesta diada a través del contacontes El raïm inquiet, a càrrec d’Irene Madroñero. Serà a les 12.30 h, a la plaça de la Vila. A les 13 h, tindrà lloc l’acte institucional d’agermanament dels pobles de Santa Maria i El Masroig, a la Sala de Plens de l’Ajuntament. 

ACTE DE LLIURAMENT DE LA INSÍGNIA BROT DE PI

Amb motiu de la Festa del vi novell, els cellers i l’Ajuntament de Santa Maria del Camí atorguen la insígnia brot de pi a persones i entitats en reconeixement a la seva aportació i promoció del món del vi.
Aquest 2019 les persones reconegudes amb la insígnia són: Rosa Vich Vich i Concha Rosillo.

A més, aquest any, com a novetat, celebramen l’agermanament entre l’Associació de Cellers de Santa Maria i el Celler d’El Masroig.

També es farà entrega del seu pes en vi a Aina Machado, guanyadora del segon concurs de cartells de la Festa del Vi Novell i del premi al guanyador del primer concurs de mostradors de la Festa del Vi Novell.

Aquest és l’acte més protocol·lari de tota la Festa. L’acte serà presentant per Malena Pi i comptarà amb l’actuació musical de Gori Negre. Serà el divendres 29 de novembre, a les 20 h, a Ses Cases des Mestres.

 

OFRENA DEL VI NOVELL AL POBLE DE SANTA MARIA

Els cellers faran l’ofrena al poble del vi d’enguany i rebran de l’Ajuntament, en representació del poble, les branques de pi per posar damunt el portal del seu celler i donar així a conèixer que el vi novell ja raja.

Durant l’ofrena s’interpretarà la tonada del Vi Novell.

Serà el divendres 29 després de l’entrega de les insígnies Brot de pi, a Ses Cases des Mestres.

VISITES ALS CELLERS

El matí del dissabte 30 els cellers i bodegues tendran les portes obertes a tots aquells que vulguin visitar les seves instal·lacions i conèixer els seus productes. S’organitzen rutes amb el tren del vi. Trobareu tota la informació al programa.

FESTA DEL VI NOVELL

I, per fi, el dissabte a vespre podrem tastar el vi novell del 2019 dels cellers santamariers. Aquest any comptem, a més, amb el vi novell del Celler d’El Masroig. En una gran festa a la plaça Nova, podrem gaudir de les tapes dels bars i restaurants locals, la música d’AMULET i de L’ÉQUILIBRISTE i el vi novell de Santa Maria del Camí.  

Descarregau-vos el programa complet i descobriu tot això i molt més!