El batle passarà a tenir dedicació completa a l’Ajuntament

El passat dijous es va reprendre l’activitat plenària després de l’aturada estival del mes d’agost. En aquest ple Mes es trobava encara amb una situació de minoria més greu a la normal, ja que Margalida Bonet, que ha de substituir a Ponç Vaquer, encara no ha pogut prendre possessió del seu càrrec. Però, a la vegada, tampoc hi era present el regidor del Partit Socialista, Jaume Martí, que va excusar la seva presencia.

La part resolutòria del ple es va resoldre molt ràpidament: es va aprovar per unanimitat, tal com demana el Consell de Mallorca, el text del conveni marc que regularà la delegació de competències a l’Agència Urbanística de Disciplina Urbanística i tota l’actualització de tombes del Cementeri Municipal.

L’únic punt que va suposar cert debat va ser la proposta de l’equip de Govern que el batle passi a tenir dedicació absoluta a l’Ajuntament. Fins ara, Canyelles repartia la dedicació a l’Ajuntament amb la seva feina a l’IES Marratxí amb un percentatge aproximat de 80/20. Aquest canvi no suposarà cap pujada del sou, ja que seguirà cobrant el mateix, l’únic  que l’Ajuntament s’haurà de fer càrrec de la quota de la seguretat social al cent per cent. Els regidors del Partit Popular es varen abstenir entenent que, si no suposa un increment en les despeses de personal, és una qüestió d’organització interna de l’equip de Govern que respecten. En canvi, el regidor de MOVEM va votar en contra al·legant coherència amb el seu vot negatiu a l’organització interna de l’equip de Govern. Tal com hem dit abans, el regidor del Partit Socialista no va assistir al ple.

A l’apartat de preguntes, el Partit Popular va demanar sobre com estava la constitució de la Mesa de negociació amb els sindicats dels treballadors municipals. El batle va explicar que tant l’Ajuntament com UGT, sindicat majoritari, estaven treballant amb una nova proposta de relació de llocs de feina adaptada a les necessitats actuals i que una vegada acabada aquesta feina es començaria a treballar amb la negociació. També va reclamar per què encara no s’havien netejat les pintades d’alguns espais municipals. El batle va explicar que durant l’estiu, degut a les vacances i baixes de personal no s’havia pogut respondre a aquesta necessitat però que el material ja estava als magatzems municipals i que, de fet, en els darrers dies ja s’hi havia començat a treballar. Una de les altres preguntes dels populars versava sobre la reparació de les canonades d’aigua del carrer del Sol. L’equip de govern va explicar que, a més del compromís en destinar un percentatge del pressupost a la reparació i manteniment de les canonades d’aigua, l’Ajuntament s’havia adherit a la campanya de subvencions del Consell de Mallorca i que, una vegada feta pública la resolució del Consell i sempre que no es molestés a l’escola Ramón Llull, es començarien com més aviat millor.

Per acabar, demanaren sobre els motius de la dimissió del regidor Ponç Vaquer i del coordinador de la nit de l’art, Caminart. En els dos casos, Canyelles va exposar la seva visió assegurant que el cas de Vaquer hi havia raons personals que no era ell qui havia d’explicar en públic i en el cas de Toni Sans, coordinador de CaminArt, va ser una qüestió de criteri i falta d’acord sobre la ubicació dels espais de menjar i beguda a la nit de l’art.

 

 

Publicat a General, Ple de l'Ajuntament

Contact Form Powered By : XYZScripts.com