El servei de recollida de fems a Santa Maria utilitza el sistema de la recollida selectiva porta a porta al casc urbà des de finals del 2007. L’objectiu és separar correctament i reciclar al màxim per reduir la quantitat de rebuig i, per tant, reduir la despesa en incineració, reduir el consum de recursos naturals, reduir les emissions de C02 i ajudar a combatre el canvi climàtic, incrementar la recollida selectiva i la recuperació de matèries primes i afavorir l’economia de proximitat i crear més llocs de feina.
A partir del 2′ d’abril del 2017 el sistema de recollida selectiva avançà un esgraó incorporant la bossa vermella per al rebuig, intententat així, assolir una taxa de rebuig general similar a la d’altres municipis que ja l’emplen i que era entre un 20 i un 30% inferior a la de Santa Maria, seguint la màxima de “qui no recicla, paga”.
Recordau, que des de dilluns 6 de juny, el calendari de recollida selectiva porta a porta és el següent:
⇒ Xifres de residus recollits al municipi
Recollida voluminosos porta a porta
gratuït 900 77 22 11 (de 9 a 18 h de dilluns a divendres) o per correu electrònic:
info@deixalles.org. Per qualsevol Incidència telefonar al 971 87 70 10 (de 8 a 15 h de dilluns a
divendres).
Punt d’aportació Sa Voltadora i parc verd de Son Llaüt
A Santa Maria comptam amb el punt d’aportació de Sa Voltadora i el parc verd del polígon de Son Llaüt.
Àrea d’aportació Sa Voltadora (Bernat de Santa Eugènia, 83): S’hi poden dipositar els mateixos residus que a les fraccions domiciliàries: rebuig, bolquers, envasos, matèria orgànica, vidre, paper i cartró. A més d’aquests residus, es recullen també les càpsules de cafè d’alumini i de plàstic i l’oli de cuina.
Recordau que les persones residents a fora vila podreu accedir lliurement a Sa Voltadora, cada dia de dilluns a diumenge, de 8h a 22h, amb la vostra targeta d’accés. Podeu recollir la targeta a l’Ajuntament, en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous de 9 a 19h.
Cal dur darrer rebut de la taxa de residus pagat i DNI del propietari/a. El tràmit l’ha de fer el propietari/a, no els llogaters.
Punt verd de Son Llaüt (Parcel·la 71A. Polígon Son Llaüt): S’hi poden dipositar les mateixes fraccions domiciliàries que a Sa Voltadora, més els residus següents:
- Cendres de xemeneia
- Arena de moixos
- Aparells elèctrics i electrònics sense CFC (grans electrodomèstics, petits electrodomèstics, equips d’informàtica i telecomunicacions, aparells elèctrics de consum, aparells d’enllumenat).
- Aparells elèctrics amb CFC (frigorífics, congeladors, aparells d’aire condicionat, etc.).
- Cartutxos d’impressora / tòners
- Càpsules de cafè d’alumini i de plàstic
- Residus voluminosos: mobles, matalassos, somiers i similars (els aparells elèctrics i electrònics grossos hauran de separar-se).
- Roba i calçat en bon estat (la que no pugui reutilitzar-se, s’haurà de dipositar al rebuig)
- Ferralla
- Residus de plàstic fort
- Suro blanc
- Restes de poda i jardineria. Màxim 1 sac per setmana, tallades en trossos petits. No es poden mesclar amb les restes de palmeres i similars
- Palmeres, iuca, aloe i altres similars. Màxim 1 sac per setmana i tallats en trossos petits (menys de 15 cm)
- Piles alcalines i de botó
- Envasos de residus perillosos
- Aerosols
- Oli de cuina
- Oli mineral
- Llums fluorescents, bombetes de baix consum, llums de sodi de baixa pressió, llums de descarrega d’alta intensitat, inclosos els llums de sodi de pressió i els llums d’halurs metàl·lics, leds retrofit.
- Bateries de cotxe
- Residus de construcció i demolició procedents d’obres menors. Màxim 3 saquets per setmana).
- Residus amb amiant. Màxim 2 sacs per dia. Per poder acceptar aquests residus s’hauran de dur ben embolicats amb plàstic retractilat amb peces que puguin anar dins una saca de 1m3
- Residus prohibits:
- peces de recanvi o carrosseria de cotxes
- bombones de gas
- bengales
- armes o material explosiu (contactar amb la guàrdia civil)
- medicaments (es poden dipositar a les farmàcies)
- radiografies
Recordau que el rebuig ha d’anar dins la bossa vermella autoritzada i els bolquers, les compreses i els excrements d’animals dins les bosses blanques autoritzades.
Horaris i ubicació:
Parc verd de Son LLaüt (Parcel·la 71A. Polígon Son Llaüt)
Àrea d’aportació de Sa Voltadora (Bernat de Santa Eugènia, 83)
Contacte
Més informació
- El servei de recollida selectiva porta a porta només es dona dins el casc urbà del municipi. Els veïnats de fora del casc urbà han de fer servir el punts verds.
- La recollida de fems és un servei mancomunat que està gestionat directament per la Mancomunitat des Raiguer.
- El servei dels punts verds està gestionat per la Fundació Deixalles a través d’un conveni de col·laboració a través de programes d’inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social.
- Introducció de la bossa vermella
- Taxa per la Prestacio del Servei de Recollida de Fems i el Seu Tractament