Arxiu municipal

L’Arxiu Municipal de Santa Maria del Camí es troba ubicat a la planta baixa de l’edifici de la Plaça Nova núm. 9. Aquesta ubicació es va estrenar el 2018, ja que fins aquell moment l’arxiu es localitzava a les dependències de l’Ajuntament. La gran abundància de documentació i la manca d’espai obligà el trasllat del fons de l’arxiu a la seva actual ubicació, un espai més ampli, més accessible i amb millors condicions i equipament.

El fons de l’Arxiu Municipal compta amb diverses seccions: Òrgans de Govern, Administració General, Administració Econòmica, Eleccions, Justícia, … així com col·leccions particulars i d’altres institucions donades a l’Arxiu per a garantir la seva conservació i difusió. Actualment, l’arxiu es troba en fase de catalogació, amb l’objectiu de tenir el nostre patrimoni documental ordenat, accessible i ben preservat, perquè la ciutadania en pugui fer ús i conèixer la història de Santa Maria del Camí, des del pergamí més antic fins a la nova documentació en format digital. 

A més, s’està treballant per a millorar i modernitzar l’equipament de l’arxiu amb l’adquisició de nou material que facilitaran la consulta de la documentació del fons. A més, l’Arxiu ha començat la digitalització del fons, disposant actualment de documents en format digital que faciliten la seva consulta i la seva preservació.

Horari:

De dilluns a divendres: de 8 a 15 h.

Per a una millora atenció s’aconsella demanar cita prèvia.

Contacte:

Arxiu Municipal de Santa Maria del Camí

Adreça: Plaça Nova, 9

Adreça electrònica: arxiusantamaria@gmail.com


Contact Form Powered By : XYZScripts.com