Comprar al comerç local té premi

Comprar al comerç local té premi


El passat desembre es celebrà el sorteig d’una gran panera de Nadal al nostre municipi, com a incentiu per a crear consciencia de la importància que té consumir dins el poble. Aquesta iniciativa llançada des de l’Associació de Comerciants de Santa Maria del Camí, amb el suport de l’Ajuntament, i sobre tot amb la gran col·laboració per part dels comerços , va tenir al seu primer any una gran rebuda, tant per part dels consumidors com dels comerciants. Entre tots, s’ha aconseguit una campanya per dinamitzar el comerç local durant les festes de Nadal i sobre tot, per impulsar i mantenir les petites botigues per tal de que no desapareguin.
Aquesta activitat ha servit també per donar a conèixer l’amplia oferta que disposa Santa Maria del Camí i convida a que els consumidors coneguin les possibilitats i alternatives , a més de conèixer el producte local.
El consum local pot contribuir a canviar situacions, ja que consumir al municipi assegura mantenir viu el petit comerç. Donar suport al comerç local es essencial per a una comunitat i per garantir el benestar del poble.

Entrevistarem a la guanyadora de la panera de Nadal, Victoria Arroyo Sánchez, veïna del poble. En primer lloc enhorabona Victoria pel premi. Que ha suposat per tu i la teva família el fet de guanyar aquesta immensa panera?
Moltes gràcies. Va ser una gran sorpresa descobrir que érem els guanyadors de la panera i no ens podíem creure que tot allò fos per nosaltres i la veritat és que vaig haver de mirar dues vegades el número . Em vaig emocionar molt quan vaig veure tots els regals.
A quin establiment vareu aconseguir la papereta premiada ?
Un vespre varem anar a sopar tota la família al Restaurant Es Romaní i ens regalaren la papereta que ens va fer guanyar la panera.
Teníeu alguna papereta més?
Sí, en teníem dues més.
Vos a suposat un estalvi per aquestes festes?
Sí, ha estat una gran ajuda per passar les festes, i a més necessitaven un televisor que, gràcies a l’Associació de comerciants de Santa Maria, mos duit els Reis.
Vos a animat a visitar establiments que no coneixies?
Gràcies als xecs regal que molts de comerços han aportat a la panera hem pogut conèixer establiments que desconeixíem, inclús alguns que no hi havíem reparat mai i que ara coneixem i hem pogut provar els seus productes o serveis.
Que penses d’aquesta iniciativa? T’ha semblat adient per animar al poble al consum local?
La veritat és que consumir al comerç local en el nostre cas ha tingut premi. La iniciativa ha estat una manera d’incentivar al poble a consumir al comerç local, a crear moviment i a activar la participació ciutadana. És una activitat molt bona per tal de crear consciència de la importància que té el consum local.
En el vostre cas, vos a creat consciencia de la importància que té el consum local?
Sí, evidentment ja érem conscients, però veure com s’implica tot el poble per aquesta mena d’activitats ens ha fet apreciar molt més la petita botiga i el tracte personalitzat que reps. És important comprar dins el poble i promoure l’economia local, les famílies que tenen comerços poden sobreviure d’aquesta manera i no han de tancar el seu negoci, per això és molt important tenir consciència d’on consumim, abans d’optar pels grans centres comercials.

Moltes gràcies Victoria i felicitats pel premi.

 


També volem fer una petita entrevista a n’en Miquel Sastre, membre actiu de la creació de l’Associació de Comerciants de Santa Maria del Camí, i a n’en Francisco Mota, president d’aquesta. Benvinguts Miquel i Paco, en primer lloc com sorgeix la iniciativa de crear aquest sorteig?
Gràcies. La iniciativa sorgeix amb un consens per part de l’Associació de Comerciants de Santa Maria, per tal de crear una activitat conjunta on poguessin participar els comerços i els veïns, com a activació del comerç local i com empenta pel creixent del poble. Evidentment, varem comptar amb el suport de l’Ajuntament de Santa Maria, sense el qual aquest projecte no hauria estat possible.
Com ha rebut el poble aquesta proposta?
He de dir que per ser el primer any que es realitzava aquesta activitat ha tingut molt d’èxit. Des de l’Associació estem molt satisfets amb el gran nombre de comerços que han participat i amb la rebuda que el poble ha tingut.
Creus que ha creat consciencia a la ciutadania de la importància de comprar al petit comerç?
Evidentment. El poble s’ha animat moltíssim a realitzar les seves compres nadalenques dins el poble incentivat per la il·lusió del premi, i això ha creat consciència de que és molt important impulsar l’economia local comprant al petit comerç.
Teniu altres propostes per aquest any per part de l’associació?
Sí, moltes. L’Associació té molta feina per davant aquest any, i vos podem avançar que treballem per fer un concurs d’escaparats, activitats relacionades amb els comerços per la fira, i en general estar actius durant tot l’any. Hem de fer moltes feina i lluitar per fomentar el consum local i activar la nostra economia mobilitzant a tot el poble en diverses activitats conjuntes amb altres sectors.
Per acabar, donar les gràcies a l’Ajuntament de Santa Maria pel suport, a tots el comerços participants i al poble que ha optat per fer les seves compres al comerç local.

Text i fotografies: Mònica García

Publicat a General

Contact Form Powered By : XYZScripts.com