Comunicat de la regidoria de mercat.

Ja fa més de quatre mesos que vivim unes circumstàncies completament anòmales. Circumstàncies que ens han obligat a prendre decisions difícils amb l’únic objectiu d’evitar contagis i col·laborar en posar fi l’abans possible a aquesta situació sanitària excepcional.

Una d’aquestes decisions, va ser tancar el nostre mercat de diumenge que, per les seves dimensions i afluència de públic, és més una fira setmanal que un típic mercat a l’aire lliure. Durant aquest mesos, però, s’ha donat  servei als veïnats gràcies al mercadet de fruita i verdura de dimarts i divendres, amb un total de 12 venedors, repartits entre els dos dies.

Som molt conscients que el mercat dels diumenges és molt més que un mercat, és un punt neuràlgic d’activitat econòmica i omple el poble de color, d’aromes, de sabors, de vida.  Per aquest motiu, i una vegada aixecat l’estat d’alarma, hem decidit reobrir el mercat els diumenges, després d’estudiar a consciència la situació i  pensar la millor estratègia per fer-ho. Per això, el mercat reobrirà les seves portes, però amb un format completament diferent.  Hem de tornar a la normalitat a poc a poc i amb seguretat.

Així, aquest diumenge dia 2 d’agost, hem autoritzat els 12 venedors que han fet l’esforç de donar-nos el servei durant aquests mesos a muntar les seves parades. Només aquests venedors tenen llicència per muntar. És important que quedi clar que no s’autoritzarà ni es deixarà muntar cap venedor que no hagi estat convocat de manera formal des de l’ajuntament per la funcionària encarregada. S’identificaran els venedors que es presentin al mercat sense autorització prèvia i es prendran les mesures administratives en conseqüència.

Les parades es situaran totes damunt el passeig, a una única filera, guardant entre elles la distància necessària marcada per llei. Tot el passeig quedarà tancat i es marcarà una entrada i una sortida. El personal de l’ajuntament encarregat del mercat controlarà l’aforament de dins del recinte i que els clients i venedors compleixin amb la normativa sanitària vigent (ús de mascaretes, distància mínima de seguretat, neteja de mans). Seran els propis venedors els que impediran que els clients s’apropin a les parades col·locant cintes o cordes a un metre de distància.

Si la situació així ho permet, anirem ampliant paulatinament el recinte del mercat i convocant a més venedors telefònicament. En el cas que es pugui ampliar el mercat, s’habilitaran noves zones damunt la plaça. De la mateixa manera, si el diumenge s’observen aglomeracions o situacions que posin en risc la salut de venedors, clients o veïnats,  es tornarà a la situació anterior, i no es tornarà a obrir els diumenges fins a que la situació sanitària així ho permeti.

A més, mantindrem el mercadet els dimarts, per petició dels veïnats de Santa Maria.  

El mercat de Santa Maria dels diumenges com el coneixíem (amb el volum de parades i la seva disposició habitual), encara trigarà en poder obrir les seves portes. La regidoria de Mercat, juntament amb altres àrees implicades en el funcionament del mercat (Policia Local, regidoria de Medi Ambient, Regidoria de Promoció Econòmica, regidoria de Sanitat) fan feina per  aconseguir, el més aviat i de la millor manera possible, recuperar l’activitat del nostre estimat mercat.

Podeu descarregar aquest comunicat AQUÍ.

Etiquetat amb: , ,
Publicat a Mercat Municipal

Contact Form Powered By : XYZScripts.com