El Consell de Mallorca presenta el nou règim de visites a la tafona de Son Torrella

El vicepresident primer, Francesc Miralles, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll i el Batle de Santa Maria, Colau Canyelles han fet una visita a la tafona de Son Torrella acompanyat de Catherine Carr-Ellison, propietaria de la possessió per presentar als mitjans de comunicaciò el nou programa de visites acordat entre la propietat i el Consell de Mallorca.

La tafona de Son Torrella va ser declarada BIC (Bé d’Interès Cultural) l’any 1994 i va ser restaurada amb fons del Consell de Mallorca. La propietat de la finca i el Servei de Patrimoni Històric del  Consell de Mallorca han arribat a un acord que estableix un règim de visites públiques entre l’1 de novembre i el 31 de març de cada any. L’acord fixa 12 visites mensuals, molt per damunt de les quatre visites que estableix la Llei del Patrimoni Històric.

Catherine Carr-Ellison, la propietària de la finca de Son Torrella, recorda quan la teulada de la tafona estava en tan mal estat que s’enfonsava. El conveni signat amb el Consell de Mallorca va permetre la seva restauració i “ara hem incorporat el programa de visites per a escolars i públic en general. Si la meva padrina fos aquí diria el mateix: nosaltres només guardam la casa, però aquesta pertany a tota la societat mallorquina, al poble de Santa Maria”.

El programa de visites està organitzat pel Servei de Patrimoni Històric del Consell i coordinat per ARCA. Està dirigit, d’una banda, als centres escolars de Mallorca als quals s’ofereixen visites per a grups de 30 i de l’altra al públic en general. Per a més informació i inscripció prèvia cal dirigir-se a l’adreça electrònica arcainforma@arcapatrimoni.net o al telèfon 971 719 531.

Fotografia del Consell de Mallorca

 

 

 

 

 

 

 

Etiquetat amb: , ,
Publicat a Batlia

Contact Form Powered By : XYZScripts.com