Constituïda l’Associació de Cellers de Santa Maria del Camí

L’entitat acull les set empreses productores de vi del municipi i neix amb l’objectiu principal de promocionar el seu producte

Els set cellers productors de vi de Santa Maria han presentat avui la nova Associació de Cellers de Santa Maria del Camí, que neix amb l’objectiu de promocionar el vi santamarier així com dotar-se d’eines i estratègies per a millorar el sector de manera conjunta.

“Som set cellers que estam treballant des de fa uns anys de manera conjunta amb la creació de la marca Vi Novell de Santa Maria, i arran d’aquest treball conjunt, hem trobat noves vies de col·laboració i per això, avui, donam una passa més i cream aquesta associació empresarial”, ha explicat Ramon Servalls, president de l’associació i director de les bodegues Macià Batle.

L’Ajuntament de Santa Maria del Camí, per la seva part, ha donat suport tècnic i administratiu a la constitució, i a l’acte d’avui, Colau Canyelles, Batlle de Santa Maria del Camí, ha donat l’enhorabona als cellers per la iniciativa: “la col·laboració sempre és bona i si és en defensa i promoció d’un sector tan important com és el vitivinícola al nostre poble, només vols puc donar l’enhorabona i encoratjar-vos per a treballar i aconseguir els vostres objectius”.

La promoció del vi de Santa Maria és un dels principals objectius de l’associació empresarial però, tal com ha reconegut Pere Calafat, del celler Jaume de Puntiró, “també en tenim d’altres, no tan visibles pel públic en general, destinats a la investigació, a la formació de professionals, al desenvolupament d’eines adaptades a les nostres necessitats, en definitiva, accions d’àmbit més productiu”.

Per formar part de l’associació és imprescindible que els cellers estiguin ubicats al terme municipal de Santa Maria del Camí, que el vi s’elaborí amb raïm de Mallorca, que mantenguin un vincle amb el procés productiu de tipis artesà i que el celler formi part de la DO de Binissalem o la Indicació Geogràfica Protegida VI de la Terra de Mallorca.

D’aquests set cellers surten cada any més del 20% de les botelles de vi de Mallorca,aspecte que marca la importància de l’associació dins el sector. Per altra banda, el paper identitari que té el vi i la seva cultura a Santa Maria converteix també l’associació amb un agent socioeconòmic de primer nivell per al municipi.

Els set cellers fundadors són 7103 Petit Celler, Celler Jaume de Puntiró, Celler Sebastià Pastor, Bodegues Àngel, Bodegues Ramanyà, Bodegues Macià Batle i Celler Son Crespó de Passatemps.
 

El suport que ha rebut l’associació per part de l’Ajuntament ha estat possible gràcies al Punt d’Informació Empresarial i de Comerç Local, un servei possible gràcies al programa amb la participació del Servei Públic d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació de l’Estat (SEPE) i l’Ajuntament de Santa Maria del Camí. 

Etiquetat amb: , , ,
Publicat a Promoció econòmica i turisme

Contact Form Powered By : XYZScripts.com