La convocatòria de pressupostos participatius es tanca amb 15 propostes per un valor de 140.000€

Una vegada fet el filtratge tècnic es faran publiques les propostes presentades

Quinze entitats i particulars han presentat una proposta al procés participatiu obert per l’Ajuntament per finançar iniciatives ciutadanes amb el pressupost municipal. Les propostes presentades abasten àmbits tan diferents com la cultura, l’esport, la circulació o la protecció del patrimoni natural i etnològic del municipi.

Nicolau Canyelles, batle de l’Ajuntament de Santa Maria, mostra la seva satisfacció davant el nivell de participació: “quinze propostes és una xifra molt raonable tenguent en compte que és la primera vegada. A més, estam contents que les propostes, en la seva majoria, tenguin una visió de poble i no siguin només interessos particulars”. El termini per presentar propostes va estar obert tot el mes de juny (de l’1 al 30).

L’import total de les propostes presentades ascendeix a més de 140.000€, el que excedeix a la partida inicial destinada a propostes ciutadanes que era de 100.000€. Així i tot, Marilena Borrás, regidora de Participació Ciutadana, adverteix que “encara s’ha de fer un filtratge tècnic de totes les propostes, ja que algunes presenten algunes deficiències i d’altres, per mala sort, fan referencia a competències no municipals”. Així i tot, continua Borrás, “aquesta convocatòria ens ha servit per rebre un bon feedback per part de la ciutadania i treballarem per satisfer, en la mesura del possible i amb les eines que el pressupost municipal ens permet, totes les iniciatives presentades”.

De les 15 propostes, 7 han estat presentades per entitats del poble i 8 per particulars. Quatre d’elles fan referencia a l’àmbit esportiu, tres a la preservació del patrimoni natural i del medi ambient, dues a oci i formació per al jovent, dues per a millores d’infraestructures o equipaments municipals. Cultura, promoció econòmica i àmbit social són els àmbits de les tres propostes restants.

A partir d’ara, una comissió de tècnics i de representats polítics de tots els partits del Consistori valorarà i avaluarà les propostes presentades. Hem de recordar que aquesta iniciativa va sorgir a partir del ple de l’Ajuntament.

Més informació:
Etiquetat amb: ,
Publicat a Participació ciutadana

Contact Form Powered By : XYZScripts.com