El Govern presenta al municipi el projecte del nou ies

  • El Batle va agrair a pares, alumnes i professorat l’esforç que han fet per aconseguir aquesta fita

  • Martí March, conseller d’Educació va destacar que aquest Govern “és el dels fets i no els de les paraules”

 

El nou edifici per a l’IES Santa Maria està des d’ahir dijous una mica més a prop. El Vicepresident del Govern, el conseller d’Educació i representants de l’IBISEC varen presentar ahir dijous a Ses Cases des Mestres el projecte del nou edifici de l’Institut Santa Maria.

El batle, Nicolau Canyelles va voler destacar i agrair tota la feina que pares, alumnes, professorat i santamariers en general han fet per aconseguir que el projecte fos una realitat. A més, va voler fer un reconeixement especial per a Rosa Vich, anterior batlessa de Santa Maria i a l’anterior Equip de Govern, que va ser el que va gestionar tota la primera fase del projecte.

Per la seva part, el Vicepresident Biel Barceló i el conseller d’Educació, Martí March varen insistir en l’aposta d’aquest Govern per la educació i per fer realitat unes infraestructures necessitades i reclamades. A més, March, que va voler destacar la perseverança de la comunitat educativa de Santa Maria en la seva lluita, va assegurar que aquest es un govern que “passa de les paraules als fets i prova d’això és la posada en marxa d’aquest projecte”.

Els problema dels accessos i primeres impressions

Després de l’exposició dels tècnis de l’IBISEC, es va obrir un torn de preguntes.  Una dels temes principals que es varen tractar varen ser els accessos i la manca d’aparcament. En Batle va explicar que l’Ajuntament té un esborrany de pla de mobilitat en el que encara s’està treballant amb propostes per solucionar aquest problema. Quan estigui més avançat es farà públic i debatrà amb entitats i associacions implicades, encara que va advertir que els tècnics han aconsellat que no es posi en marxa cap solució fins que no s’hagi acabat la primera fase de construcció de l’edifici i l’ocupació de la via pública sigui la definitiva.

Bernat Calafat, representant de la plataforma IES Santa Maria va voler agrair l’esforç del nou Govern i va ressaltar que “per arribar fins aquí hem hagut de sortir moltes vegades al carrer”. Així i tot, “avui és una fita històrica” i va demanar seny i responsabilitat en el desenvolupament del projecte.

Maria Bover, directora de l’IES Santa Maria va valorar el projecte de manera molt positiva. “Els espais estan molt ajustats, però estan molt ben aprofitats”, va explicar.  La conselleria ja havia presentat a representant de l’AMIPA, a l’equip directiu de l’IES i a l’Ajuntament l’esborrany de projecte a principis de desembre del 2015.

El nou edifici, que recordem acollirà alumnes de Santa Maria del Camí i de Santa Eugènia, constarà de dues plantes organitzades en tres mòduls transversal i un longitudinal. Els mòduls transversal acolliran l’espai de docència i el transversal els accessos i els espais comuns. L’entrada serà per l’actual aparcament de professors del CEIP Melcior Rosselló.

Alguns dels plànols del nou edifici

Presentació del projecte (enllaç a la web de l’IES Santa Maria)





 

 

Etiquetat amb: , ,
Publicat a Educació i cultura, General, IES Santa Maria

Contact Form Powered By : XYZScripts.com