El mercat ecològic de Santa Maria celebra 8 anys com a referent a Mallorca

L’espai de venda de productes ecològics del mercat de Santa Maria va ser el primer de l’illa

El passat diumenge 20 de desembre el mercat ecològic Santa Maria va celebrar el seu 8è aniversari amb una degustació de productes del propi mercat. Una iniciativa que pretén apropar el producte ecològic al públic que encara no n’és consumidor.

El mercat de Santa Maria sempre ha estat un referent a Mallorca i la inauguració fa 8 anys del primer espai estable de venda de productes ecològics va millorar el seu posicionament dins del sector. Així doncs, el 2007, el mercat de Santa Maria es convertí en amfitrió del primer mercat ecològic estable d’Espanya. “Va ser un repte, però era necessari fer una aposta valenta per aquest producte local i respectuós i a Santa Maria vàrem trobar l’ajuda que necessitàvem”, explica Biel Torrens, d’Unió de Pagesos i mercader.

Actualment el mercat té uns 15 punts de venda que ofereixen fruita, verdures i hortalisses així com altres productes de producció ecològica com pa, vi, confitures, formatges, etc. Tots els venedors ofereixen el seu propi producte i sempre amb certificació ecològica.

L’aposta que va fer el mercat de Santa Maria amb la creació d’aquest espai va suposar un bon impuls per a la producció ecològica. Torrens explica que “sense un punt de venda segur a la setmana, on poder col·locar la producció, és molt difícil rendibilitzar la collita”.

El mercat ecològic de Santa Maria el podeu trobar cada diumenge de l’any a la Plaça Nova.

Etiquetat amb: ,
Publicat a General, Mercat Municipal

Contact Form Powered By : XYZScripts.com