El polígon de Son Llaüt ja és legal

L’Ajuntament ha contractat les feines pendents, que s’han finançat amb els avals dipositat pel constructor

El polígon de Son Llaüt, a Santa Maria, ja és legal i ha deixat enrere la situació irregular en la qual el va deixar el concurs de creditors del grup Drac, al qual pertanyia l’empresa promotora, Polígono de Santa Maria, s.a.

Més de 25 anys després que s’iniciàs la construcció d’aquest polígon, gràcies a l’execució per part de l’Ajuntament dels avals dipositats per l’empresa constructora, s’han duit a terme les feines pendents d’electrificació i adequació de zones verdes i viàries que permetran als propietaris de naus i solars regularitzar totalment la seva situació.

La fallida del grup Drac, el 2008, i la posterior liquidació de l’empresa promotora Polígono de Santa Maria, s.a., va deixar la instal·lació sense acabar. En aquell moment, l’equip de Govern, presidit per Rosa Vich, va intentar arreglar la situació, però els propietaris decidiren encarregar-se ells mateixos de finalitzar les feines necessàries perquè l’Ajuntament pogués recepcionar el polígon.

En aquell moment, per altra banda, va iniciar-se un contenciós entre l’Ajuntament i Banca March, entitat dipositària dels més 720.000 € que avalavan el projecte. Banca March sostenia que el dur l’electricitat del polígon de la subestació de Consell en lloc de la de Marratxí, tal com deia el projecte inicial era suficient perquè l’Ajuntament perdés els drets damunt els dipòsits. Anys després, la justícia va donar la raó a l’Ajuntament i la Banca Marc va haver de dipositar la quantitat avalada.

Arran d’aquesta sentència, l’any 2015, l’Ajuntament va prendre la iniciativa, donada la inactivitat per part del propietaris, i acabar la urbanització del polígon a través de l’execució dels avals. Així, Endensa va procedir a fer la connexió definitiva a la xarxa elèctrica i l’any 2017 varen començar les obres de condicionament final de les zones verdes, les voravies i el ferm per tal de poder recepcionar-lo en condicions òptimes. Per tant, totes les feines necessàries per poder legalitzar el projecte s’han finançat exclusivament a través de l’execució dels avals dipositats pel promotor i sense cap càrrec al pressupost municipal ni cap contribució especial per part dels propietaris. 

Nicolau Canyelles, batle de Santa Maria del Camí, a l’acte de signatura d’avui, ha volgut donar les gràcies als propietaris, molts d’ells presents, per la seva paciència. “Amb aquesta legalització i la propera construcció del vial d’accés entre l’autopista i Son Llaüt estam segurs que el polígon guanyarà en competitivitat i serà una bona font de promoció econòmica pel municipi”, ha explicat. Per la seva part, Eugenio Molina, president de la junta del govern del polígon, ha mostrat la seva gran satisfacció per “després de tants d’anys i esforços, haver aconseguit arribar a aquesta situació.”
 

EL batle i tècnics responsables amb un grup de propietaris

Etiquetat amb: ,
Publicat a Batlia, Promoció econòmica i turisme

Contact Form Powered By : XYZScripts.com