Informació sobre les tarifes de la piscina municipal 2013

A principi de legislatura altres institucions devien quasi 1 milió d’euros a l’Ajuntament de Santa Maria del Camí (part d’aquest deute encara està pendent). El Govern de l’Estat enlloc d’obligar a que aquestes institucions paguessin el seu deute amb l’Ajuntament, va obligar a l’Ajuntament contreure un préstec (a retornar a 10 anys al 7% d’interès, quan l’euríbor està a menys d’1%). Aquesta fou la injusta solució del Govern de l’Estat per donar liquiditat als ajuntaments i poder pagar als proveïdors.

Això ha provocat que quasi 200 mil euros del pressupost anual s’hagin de destinar a retornar aquest injust préstec, enlloc de destinar-ho als serveis municipals. Per aquest motiu l’Ajuntament de Santa Maria del Camí s’ha vist obligat a modificar totes les taxes i impostos municipals per no suprimir cap servei.

El setembre de 2012 es va modificar la taxa d’accés a la piscina municipal del camp d’esports Antoni Gelabert, que ha representat un augment significatiu dels preus. Tot i la pujada de preus, amb les tarifes actuals els ingressos representen només un 60% del cost real del servei, l’altra 40% és assumit per les arques municipals mitjançant els impostos que pagam tots els santamariers.

Als serveis bàsics, els que afecten a tots els ciutadans, l’ajuntament ha aplicat una subvenció més alta. Aquest és el cas de l’aigua, on les tones del primer tram costen 0,39€ als ciutadans quan l’Ajuntament en paga 1,6€ (un 300% és subvencionat). En canvi, serveis com la piscina que utilitzen al voltant d’un 10% de la població, hem aplicat una subvenció més baixa.

Conscients de la situació econòmica actual i amb la intenció que totes les famílies puguin gaudir de la piscina, aquestes són algunes de les  bonificacions a la taxa de la piscina que ha aplicat l’Ajuntament: menors de 5 anys entrada de franc, l’entrada diària pels joves 1,2€, les persones amb atur de llarga durada tenen una bonificació del 100% (amb informe previ de serveis socials), totes les persones empadronades al municipi tenen una bonificació mínima del 50%, bonificació del 100% quan així ho indiquin els serveis socials,…

Reconeixem la mancança d’un abonament per a les famílies que no són nombroses que enguany no està contemplat i no serà possible aplicar-ho aquest estiu, perquè la tramitació necessita  un mínim de 45 dies, entre l’aprovació, publicació en el BOIB, els 30 dies d’exposició pública, període d’al·legacions, i la publicació definitiva. En el moment de la tramitació dels preus actuals ningú va presentar al·legacions, ni cap particular ni el grup de l’oposició.

Conscients de la mancança d’un abonament familiar ens comprometem públicament a contemplar un abonament familiar per al pròxim estiu i us demanam disculpes.

Publicat a General

Contact Form Powered By : XYZScripts.com