L’ajuntament de Santa Maria del Camí, nou soci de Firaire Banca Ètica

COMUNICAT DE PREMSA

Fiare Illes Balears i l’Ajuntament de Santa Maria del Camí subscriuen un conveni de col·laboració, per a l’enfortiment i la promoció d’una banca ètica, ciutadana i cooperativa.

El passat mes de gener el ple de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí aprovà una moció en que es decidí signar un conveni de col·laboració amb Fiare Banca Ètica i l’entrada com a soci dins la cooperativa de crèdit. Prèviament ja s’havia realitzat un conferència a la biblioteca de Cas Metge Rei perquè els veïnats i les veïnades de Santa Maria del Camí es poguessin informar sobre el projecte.

Ahir, dimarts 25 de març, Rosa Vich com a Batlessa de Santa Maria del Camí i Alexandre Duran com a vicepresident de Fiare Illes Balears signaren a la sala de plens de l’Ajuntament el conveni de col·laboració perquè l’Ajuntament de Santa Maria del Camí entràs com a soci dins la cooperativa.

Rosa Vich afirmà “Ara més que mai és necessari tenir un sistema financer responsable i ètic, i des de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí volem aportar el nostre granet d’arena per donar a conèixer i participar activament en aquesta cooperativa financera ciutadana i ètica”.

Per la seva part, Alexandre Duran senyalà que “l’entrada en la cooperativa de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí, com fa poc també la d’Esporles, és una fita molt important cap a la construcció d’una entitat d’intermediació financera que treballa, des de la participació ciutadana, per a la transformació social i la sostenibilitat”.

Fiare Banca Ètica és una cooperativa de crèdit que ha captat 39,3 milions d’euros d’estalvi i ha concedit crèdit per valor de 28 milions d’euros seguint una sèrie de criteris socials i mediambientals. Actualment la formen 4.856 socis/es dels quals hi ha 525 entitats i administracions públiques d’arreu de tot l’Estat espanyol. A les Illes Balears compta amb 92 persones i entitats sòcies.

Contacte:
Fiare Illes Balears: Alexandre Duran 687 08 52 79
Ajuntament de Santa Maria del Camí: 971620131

Correus de contacte:
Fiare Illes Balears: mallorca@projectefiare.cat
Ajuntament de Santa Maria del Camí: Fil directe amb Batlia

Publicat a General

Contact Form Powered By : XYZScripts.com