Precaució davant l’alerta taronja meteorològica.

S’esperen tempestes i pluges intenses a totes les Illes a partir d’avui vespre

El Servei d’Emergències 112 recomana molta precaució i seguir els consells de prevenció davant la possibilitat que es produeixin inundacions i despreniments d’objectes a causa de les pluges i els forts vents.

Davant l’actual situació meteorològica, us compartim la nota informativa del GOIB.

La Direcció general d’Emergències i Interior ha decretat l’Índex de Gravetat 1 (IG-1) del Pla Especial per fer front al risc de fenòmens meteorològics adversos (METEOBAL) davant la previsió de pluges intenses, tempestes, forts vents i fenòmens costaners a totes les Illes a partir d’avui vespre. Aquesta activació s’ha fet atenent a les informacions rebudes des de la delegació territorial a les Illes Balears de l’Agència Estatal de Meteorologia, segons les quals es preveuen precipitacions acumulades en un hora de fins a 40 l/m2 i de 80l/m2 en 12 hores. Així mateix, la previsió alerta de que les pluges aniran acompanyades d’una intensa descàrrega elèctrica, ràfegues de vent de fins a 80km/h i ones d’entre 3 i 4 metres.

Podeu consultar les previsions de l’AEMET aquí.

Davant aquest pronòstic, la Direcció General d’Emergències i Interior i el SEIB112 aconsellen extremar les precaucions en els desplaçaments per carretera; evitar els llocs on pugui haver-hi despreniments de branques, murs i parets, tanques publicitàries, mobiliari urbà, cornises i edificis en construcció; allunyar-se de cables, reixes i objectes metàl·lics; no travessar zones inundades i torrents ni a peu ni amb vehicles; no apropar-se a passeigs marítims, espigons o penya-segats; evitar practicar qualsevol tipus d’esport nàutic; i si tenen embarcació, assegurar el seu amarratge.

Per tal de coordinar les possibles actuacions conjuntes, la DGEI ha reunit avui mig dia el Grup de Suport Tècnic del Pla amb representants de tots els organismes que intervenen en aquest tipus d’episodis.

Etiquetat amb: ,
Publicat a General, Seguretat ciutadana, policia i protecció civil

Contact Form Powered By : XYZScripts.com