Santa Maria amb el Reciclatge

El departament de Medi Ambient, a través de Mallorca Recicla, dur a terme la campanya d’informació porta per porta al municipi de Santa Maria amb l’objectiu d’augmentar la consciència sobre el reciclatge.
La consellera de Medi Ambient, Maria Magadalena Tugores, acompanyada per la batllessa de Santa Maria del Camí Rosa Vich i membres de Mallorca Recicla han presentat el programa d’informació i de conscienciació sobre la correcte separació dels residus per aconseguir una bona cultura del reciclatge. La informació s’ofereix porta per porta als veïns del municipi, reforçant així la política ambiental del consistori de Santa Maria.

A banda de la informació porta per porta, Mallorca Recicla durà a terme una xerrada sobre els residus obertes al públic en general. També es farà una xerrada de compost lliure on es regalaran unes tisores i una bossa de compost. Les diferents actuacions i activitats també seran presents a la diada ambiental que se celebrarà a Santa Maria el proper dia 25 d’abril a la Plaça Nova. Aquestes actuacions aniran emmarcades dins l’Agenda Local 21 i tendran el suport d’una col·laboradora de l’Ajuntament.

Les xerrades informatives es duran a terme al Centre Educatiu Melcior Rosselló i Simonet, que fa més 10 anys que participa de la programació de Mallorca Recicla. En tots aquests anys han fet activitats de formació (com el taller d’elaboració de paper reciclat, d’objectes reutilitzats per a la decoració nadalenca), de préstec de material didàctic o pràctic de Mallorca recicla i, sobretot, de seguiment i coordinació de la feina ambiental al centre.

Pel que fa a la ciutadania, el centre cultural “Ses cases des Mestres” ha estat el punt de trobada per realitzar les xerrades amb els ciutadans de Santa Maria. Entre els anys 2004 al 2009, s’han realitzat diferents cursets de reciclatge domèstic, (la separació dels residus en origen ), així com també cursets per elaborar compost a casa. També dins els anys 2004 i 2005 s’han realitzat tallers de Nadal per infants al centre “ Ses escoles dels mestres”.

La valoració de la primera edil i dels ciutadans és molt positiva i ha comentat que “sempre hi ha dubtes i falses creences que els informadors poden aclarir amb el màxim objectiu d’animar a tothom a gestionar correctament els residus, ja que la tasca de tots és en benefici del medi ambient i de l’aprofitament eficient dels recursos naturals”.

Tugores ha lloat la tasca mediambiental de l’ajuntament de Santa Maria i ha encoratjat al consistori a seguir lluitant per aconseguir que la bona gestió ambiental de cada un dels ciutadans, no sigui una excepció si no un hàbit quotidià i ben après.

Publicat a General

Contact Form Powered By : XYZScripts.com