Santa Maria del Camí serà el poble amfitrió dels WineDays 2015

L’esdeveniment es durà a terme del 2 al 10 de maig i  serà una oportunitat per reforçar el treball de promoció turística desenvolupat des del consitori

Rosa Vich, batlessa de Santa Maria del Camí i Margalida Amat, secretària tècnica del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Binissalem han presentat avui dematí els WineDays 2015, un esdeveniment de promoció de la comarca com a destí d’enoturisme.  Enguany, en la seva segona edició, Santa Maria del Camí serà l’eix central del calendari d’activitats ja que,  com a poble amfitrió, serà seu de la inauguració i la clausurà de les jornades.

Sota el nom WineDays 2015 s’agrupen totes les activitats que durant nou dies, del 2 al 10 de maig, cellers i Ajuntaments dels municipis de la DO organitzen per promocionar el potencial turístic de la zona com a destí diferenciat i especialitzat en turisme enològic i cultural. Amb el WineDays volem “donar protagonisme al potencial turístic de la comarca utilizant el vi com a fil conductor”, ha explicat Amat

Rosa Vich, batlessa de Santa Maria ha volgut destacar que ser els amfitrions d’aquest esdeveniment és una oportunitat per mostrar tot el que és Santa Maria, “un poble on el vi ens ha marcat i conformat, està present dins tota la nostra vida i forma part de totes les nostres manifestacions artístiques, socials i culturals”.

Santa Maria serà seu de l’acte institucional d’inauguració i la Fira del vi que es farà el dissabte 2 de maig.  Aquest acte contarà amb una fira de tapes de la mà dels  restaurants del municipi i la Trobada de gegants i capgrossos.  A més, del dimecres 6 al dissabte 9 de maig  es faran a Santa Maria unes jornades gastronòmiques on els s’oferirà un menú degustació amb producte i vi local. També hi haurà exposicions sobre la industria i cultura del poble, així com diverses activitats als cellers locals.

Rosa Vich i Marga Amat

Rosa Vich i Margalida Amat en un moment de la presentació

Un producte turístic

Rosa Vich ha volgut agrair al Consell Regulador de la DO tot l’esforç que estan fent per promocionar un nou tipus de turisme en el que Santa Maria s’hi vol convertir en referent: “la demanda existeix, però s’ha de poder canalitzar amb productes de qualitat i atractius”.  En aquest sentit ha remarcat que iniciatives com el WineDays “són un bon recolzament a la feina que feim en els municipis i en el cas de Santa Maria, una bona oportunitat per arribar al mercat exterior”.

Un dels aspectes més destacats per aquesta segona edició és la  I Jornada d’enoturisme que es durà a terme dia 5 de maig a l’Escola d’hoteleria de les Illes Balears. Una jornada tècnica que acollirà les ponències d’especialistes com Domenec Biosca o Carlos Mera i contarà amb la participació de tècnics de turisme de regions tant consolidades com el Palatinat (Alemanya),  Mantua (Itàlia) i el Penedés (Espanya).

A més dels actes oberts a tota la població, en el marc dels WineDays es duran a terme visites i programes específics per a periodistes i professionals del sector d’Alemanya, Suècia i Holanda i, a través de ATIB, WineDays ha estat present a fires de turisme internacional promocionant la comarca.

Rosa Vich i Margalida Amat

Rosa Vich i Margalida Amat

Publicat a General, Promoció econòmica i turisme

Contact Form Powered By : XYZScripts.com