L’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament ha posat en marxa un programa intergeneracional amb les escoles del municipi i la residència de Cas Metge Rei amb l’objectiu d’apropar generacions.
El programa es va posar en marxa el passat dijous 11 de febrer i setmanalment els padrins de la residència rebran la visita dels alumnes de 5è i 6è del CEIP Melcior Rosselló i del Col·legi Ramón Llull. Durant les visites, a més de les presentacions, es fan diferents activitats proposades pels alumnes i un berenar conjunt.
Tal com explica Maria Alfaro, psicòloga del Serveis Socials responsable del suport psicosocial a les escoles del municipi i coordinador del programa, l’objectiu principal és “crear experiències que apropin les dues generacions i aprendre a valorar els avantpassats com a inici de la nostra història”. A partir d’aquí, cada grup d’escolars introdueix aquest programa dins la seva feina a l’aula. “En el nostre cas ens ha ajudat a treballar les vivències dels altres com a forma de definició de la personalitat i ens ajudarà a l’hora de treballar el moment històric de la Guerra Civil”, explica Xisca Canyelles, mestre del CEIP Melcior Rosselló.
Pere Seguí, director de la Residencia, conta que pels padrins és molt més que un moment d’esplai: “amb els al·lots tenen una proacció i predisposició que no tenen en altres moments i això els ajuda en la memòria, el moviment i, sobre tot, en el seu estat emocional”.
Les visites estan programades per tot el segon i tercer trimestre i està previst que, en la mesura del possible, els padrins també els visitin a l’escola.