Acabada la primera fase de recuperació de la finca municipal Ca Ses Monges

La recuperació agrícola i forestal ha estat la primera passa per treballar en la adequació del terreny

L’actuació ha estat subvencionada pel Consorci de la Serra de Tramuntana

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Maria ja ha iniciat les primeres actuacions de cara a la recuperació i manteniment del patrimoni natural de la finca pública situada a la Vall de Coanegra, Ca Ses Monges, que es va adquirir a finals de la legislatura anterior.

Les primeres accions han estat encaminades a la neteja forestal i la recuperació de l’olivar. El cost de les feines és de 20.000 € finançats íntegrament per una subvenció atorgada pel Consorci Serra de Tramuntana.

La finca  de Ca Ses Monges és considerada ANEI (Àrea Natural d’Especial Interès) per la Llei d’Espais Naturals i estan incloses dins l’Àrea de Prevenció de Risc d’Incendis APR-I. Aquestes figures de protecció impliquen que a l’hora de fer accions de tanta envergadura, sigui necessari un informe previ de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori. Aquest informe, realitzat per part de l’Agent de Medi Ambient de la zona, consisteix en delimitar el perímetre d’actuació i coordinar tota les feines, tenint en compte la biodiversitat i qualitat dels recursos ambientals i patrimonials existents.

Usos futurs

L’Ajuntament està treballant en la redacció d’un esborrany de pla de gestió i de usos futurs per a la finca municipal que es debatrà en un procés participatiu amb entitats i ciutadans.

Marilena Borràs, regidora de Medi Ambient, avança que el procés “s’està allargant ja que fins que no siguem conscients de tot el patrimoni natural, material i immaterial que tenim a les mans i amb quins recursos podem comptar pel seu manteniment, resulta complicat definir línies d’actuació”.

Una vegada acabades les feines de recuperació i protecció forestal i agrícola, s’ha de continuar treballant la millora i adequació de la finca per tal de consolidar la diversitat i els recursos naturals i patrimonials existents, però també assegurar un nivells d’accessibilitat i seguretat imprescindibles per a un finca de propietat pública.

Publicat a General, Medi ambient, Promoció econòmica i turisme

Contact Form Powered By : XYZScripts.com