Santa Maria tendrà una finca municipal dins la Vall de Coanegra

L’Ajuntament ha comprat una terreny de 19 quarterades a la Vall de Coanegra per 390.000€ i preveu que sigui gestionada conjuntament amb les entitats del poble

L’Ajuntament de Santa Maria ha fet efectiva la compra de la finca de Coanegra coneguda com Ca Ses Monges per un import de 390.000€. Amb aquesta compra el municipi s’assegura tenir un espai públic dins la Vall de Coanegra i en les pròximes setmanes es començarà a treballar amb les entitats per redactar un pla de gestió de l’espai.

Les finques comprades corresponen a les parcel·les 327, 326 i part de la 319 del Polígon 8, entre Son Roig i Son Oliver. És una finca amb accés directe al camí, el que assegura l’accessibilitat per a tothom. També compta amb elements d’interès natural i patrimonial com el propi torrent de Coanegra, que la travessa, una sitja, una caseta que es podria fer servir com centre d’interpretació, etc.

Les parcel·les 326 i 327  s’ha comprat per 330.00€ i són 10 hectàrees 75 àrees i 46 centiàrees. La part de la parcel·la 319 s’ha adquirit per 60.744,86€ i té 2 hectàrees, 84 àrees i 12 centiàrees.

Finca pública Coanegra - Ca ses monges

Un procés llarg i complicat

L’any 2014 s’iniciaren les converses amb les monges de la Caritat de Santa Maria per adquirir la finca de la que eren copropietàries amb el Bisbat de Mallorca i una família. Quant els propietaris varen presentar a l’Ajuntament la taxació per fixar el preu de venda, i una vegada aprovat per l’equip tècnic del consistori, es va procedir a fer la modificació del pressupost pertinent per poder fer la compra.

Tota aquestes negociacions es varen dur a terme amb la màxima discreció, però en aquell moment, un dels veïnats de la finca s’assabentà de l’interès de l’Ajuntament i var fer una contraoferta. I encara que les monges i altres personalitats del municipi varen intervenir davant el Bisbat de Mallorca per defensar l’interès públic de la venda, ja no es va poder fer efectiva amb el pressupost del 2014.  A principis d’enguany és va fer la modificació de pressupost necessària per poder fer la compra igualant la contraoferta i, superats els tràmits administratius obligatoris, a finals de març es va efectiva la compra.

L’actual equip de govern havia mantingut la política de intentar que el patrimoni de Santa Maria, tan moble com immoble, sempre que fos possible, passes a ser de titularitat pública: així es va fer amb Ca s’Apotecari, amb fons bibliogràfics personals, com el de Bartomeu Simonet i ara ho ha fet amb aquesta finca de la Vall de Coanegra.

Publicat a General, Medi ambient

Contact Form Powered By : XYZScripts.com