Els bons resultats de la  bossa vermella a Santa Maria permeten baixar la taxa de fems un 10%

El mes de gener es posarà en marxa una nova campanya informativa per fomentar la correcte gestió i dipòsit de residus

La sessió extraordinària del Ple de la Corporació que s’ha fet avui dematí ha aprovat per unanimitat la baixada d’un 10 per cent de la taxa de fems. Aquesta baixada, s’uneix a la que ja es va fer el passat més de novembre, el que vol dir que en dos anys s’ha reduït la taxa en un 15%.

La introducció de la bossa vermella en el sistema de recollida selectiva porta a porta ha permès que, entre gener i setembre d’enguany,  Santa Maria hagi generat 255.360 kg menys de rebuig respecta al mateix període de l’any 2016. Aquesta reducció ha permès un estalvi en incineració de 39.915,15€, una de les partides més altes a l’hora de definir el preu final de la taxa de residus.

*Podeu consultar les xifres completes a la pàgina del servei de Recollida de fems

Aquesta baixada de la fracció de rebuig s’ha vist compensada en una pujada de les fraccions de vidre, plàstic i paper, el que suposa que Santa Maria rebrà de les empreses gestores d’aquestes fraccions (només provinents dels mesos de genera a setembre) una bonificació  de 84307 €, quasi 15.000€ més que en els mateixos mesos del 2016.

Aquest increment en les bonificacions permetrà dur a terme la construcció d’una nova plaça i parc infantil a la plaça Nova.

*Podeu consultar les xifres completes a la pàgina del servei de Recollida de fems

Problemes amb els residus mal dipositats

Un dels problemes que es troben tots els municipis que tenen mancomunat el servei de recollida de residus amb Santa Maria és l’increment dels abocaments i dipòsits incorrectes de fems. Per això, des de la Mancomunitat des Raiguer s’ha coordinat una nova campanya informativa entre els veïnats dels municipis.

En el cas de Santa Maria, a través del programa Joves Qualificats, es contractaran dos tècnics que durant 6 mesos treballaran en la inspecció i informació de la gestió i dipòsit de residus en els punts més conflictius del municipi.

Aquesta campanya s’uneix a la que es va iniciar fa unes setmanes d’increment del control dels abocaments que ha culminat en les primeres sancions. El cas més destacable a Santa Maria és un abocament de material de construcció a una finca rústica al que s’ha imposat una sanció de 6000€.

Altres acords del ple

La sessió extraordinària també va permetre aprovar una bonificació del 95% sobre l’impost increment valor terrenys naturalesa urbana en casos d’herència. Es va aprovar amb l’absetenció del PP i el vot en contra de PSOE i MOVEM una transferencia de crèdit per poder dur a terme el projecte del nou parc infantil i es va presentar la renúcia del regidor Alfons Gómez Rosselló per motius laborals.

 

Etiquetat amb: , , ,
Publicat a Ple de l'Ajuntament, Recollida de fems i punts verds

Contact Form Powered By : XYZScripts.com