“El millor residu és el que no produïm”, Santa Maria s’uneix a la Setmana de Prevenció de Residus

El dissabte 18 de novembre es farà un taller de reutilització

Sota el lema “El millor residu és que no produïm”, neix la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (European Week of Waste Reduction) de les mans del  programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Enguany, Santa Maria del Camí, a través de la Mancomunitat des Raiguer, s’uneix als diferents actes que es celebren arreu d’Europa amb un taller de reutilització “Cream amb els nostres residus”, que es durà a terme el dissabte 18, a les 12h , a la plaça de la Vila. L’objectiu d’aquest taller és oferir idees a les famílies per a la reutilització a través de la construcció de jocs i joguines. A més, hi haurà una exposició de caire informatiu sobre el reciclatge.

Santa Maria va introduir el passat 20 d’abril la bossa vermella en la recollida selectiva porta a porta, que fa més de 15 que està establerta. Això ha permès que cada dia el municipi recicli més i amb aquestes accions el que es vol és incrementar la reutilització i reduir així els residus generats.

Cada any, la EWWR es centra en un tema principal que en fa de fil conductor. El lema d’enguany és: Reutilització i reparació: Donem-li una nova vida. L’objectiu és mostrar estratègies i accions centrades a allargar la vida dels productes des de la reutilització i la reparació. Es promouran mercats d’intercanvi o de segona mà, tallers per aprendre a reparar, tallers per personalitzar objectes, campanyes per promoure la donació de recursos d’empreses cap a entitats socials, visites i portes obertes a centres i deixalleries que promouen la reutilització… accions amb una vocació comuna: donar una nova vida!

Més informació:

Etiquetat amb: ,
Publicat a Medi ambient

Contact Form Powered By : XYZScripts.com