Campanya de prevenció de la triquinosis

L’AJUNTAMENT

INFORMA

CAMPANYA DE PREVENCIÓ DE LA TRIQUINOSIS

A LES “MATANCES”CASOLANES

La triquinosi és una malaltia parasitària àmpliament difosa a nivell mundial que es transmet pels aliments (carn crua o poc cuinada i embotits no sotmesos a tractament tèrmic de porcs, porcs senglar, La malaltia consta duna primera fase gastrointestinal i duna segona fase sistèmica.

• Símptomes gastrointestinals: vòmits, diarrea, nàusees i calfreds abdominals.

•Símptomes sistèmics: dolor muscular i febre.

El procés es pot complicar amb quadres neurològics i cardíacs.

la persona interessada li correspon el cost de l’anàlisi triquinoscòpica inicial i el de la destrucció de la carn i dels productes carnis que es declarin no aptes. Els honoraris professionals dels veterinaris col·laboradors , el cost dels quals ha de ser assumit per la persona interessada.

Les mostres, s’han de dur a la manescal col·laboradora, dins una borsa neta

Per qualsevol dubte podeu dirigir-vos a :

VETERINÀRIA COL·LABORADORA

Sra Mª Victoria Pol Company (Consell)

Telèfon 971622961/610427124

c) son Munar

CONSELL

  • S’han de recollir dues mostres por cada pilar del diafragma de la zona de transició entre la part muscular y la tendinosa (per qualsevol dubte o declaració vos poseu amb contacte amb la manescal SRA MªVictoria Pol .
  • Entregar la mostra al manescal col·laborador en horari designat per tal efecte: quant se entrega la mestres, el peticionari haurà de proporcionar informació del origen del porc (identificació de la explotació, localització, municipi…) així como los dades personals necessàries para contactar y adoptar las mesures oportunes en el cas de un resultat positiu (nom, cognoms , DNI, direcció y número de telèfon de contacte).
Publicat a General

Contact Form Powered By : XYZScripts.com