La declaració de la zona ARRU permet que Santa Maria rebi 162.000€ en subvencions del Govern central

Paral·lelament l’Ajuntament rebrà aproximadament 55.000 per la millora dels espais públics de la zona ARRU

El Pla Estatal de Foment de Lloguer d’Habitatges, la Rehabilitació Edificatòria i la Regeneració Urbanes, en la seva convocatòria del 2017,  ha atorgat a Santa Maria 23 subvencions directes a propietaris per un total de 162.000 €. Aquestes ajudes a la rehabilitació que gestionen conjuntament la Conselleria de Territori i el Ministerio de Fomento, han estat concedides gràcies al Projecte de Regeneració i Renovació del Centre Antic i del Teixit Urbà que va presentar l’Ajuntament de Santa Maria i que va ser l’únic de Mallorca aprovat pel Govern de Madrid.

Paral·lelament a aquests ajuts a particulars i d’una manera proporcional a l’import subvencionats als veïnats, l’Ajuntament també rebrà fons destinats a la reurbanització i millora dels espais públics inclosos dins la zona ARRU.  

Aquest Pla Estatal és un programa conjunt entre la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, que du a terme la part tècnica, i del Ministerio de Fomento del Govern central, que aporta l’import econòmic de les subvencions i que té com a objectiu la reactivació del sector de la construcció així com la millora funcional de les zones residencials.

Entre les actuacions subvencionables hi ha la rehabilitació així com la construcció, prèvia demolició, de nous habitatges de la zona ARRU del municipi que compren el nucli històric (delimitació geogràfica acceptable jurídicament segons les Normes Subsidiàries) i el teixit urbà existent a data de 1956.

El Projecte de Regeneració i Renovació del Centre Antic i del Teixit Urbà ha estat gestionat pel servei d’ADL de l’Ajuntament de Santa Maria que és possible gràcies a la participació del SOIB i el cofinançament del SEPE i de l’Ajuntament de Santa Maria.

Més informació:

 

 

 

Etiquetat amb:
Publicat a Batlia

Contact Form Powered By : XYZScripts.com