El 4 de febrer comencen les classes al nou edifici de l’IES Santa Maria

L’Ajuntament i la comunitat educativa han disenyat un pla per facilitar l’accés als centres escolars

El dilluns 4 de febrer els prop de 300 alumnes de l’IES Santa Maria començaran les classes al nou edifici. Després d’anys de reivindicacions i endarreriments, per fi, els alumnes de Santa Maria del Camí i de Santa Eugènia tendran unes instal·lacions adequades.

El nou edifici està al costat del CEIP Melcior Rosselló, a l’entrada del poble, i molt proper al col·legi Ramon Llull. Això suposa que, encara que els horaris lectius només coincideixin parcialment, els fluxos circulatoris cap als centres educatius seran molt densos a determinades hores. Per això, l’Ajuntament, en col·laboració amb la comunitat educativa, ha dissenyat un pla per facilitar els accessos.

Ruta segura per a vianants:

  • des del carrer Llarg (voreres marcades)
  • passant pel carrer Paborde Jaume fins al carrer de Sant Jordi (tancats al trànsit rodat des de les 7.30 h a les 8 h, des de les 8.30 h a les 9 h i des de les 13.45 h a les 14.40 h) per arribar al CEIP Melcior Rosselló i l’IES Santa Maria
  • cap a la plaça de la Vila i el carrer del Sol (tancat al trànsit rodat des de les 7.30 h a les 8 h, des de les 8.30 h a les 9 h i des de les 11.45 h a les 12.15 h i des de les 13.45 h a les 14.40 h, els divendres)
  • El carrer sol es mantindrà tancat des de les 8.30 fins a les 9.15 i
  • Per aquesta ruta tendran prioritat els vianants

Ruta alternativa per a vehicles:

  • S’ha fet un canvi de direcció al carrer Basílica per tal de crear una ruta alternativa per a vehicles al carrer Pere J. Jaume Pons.
  • S’aconsella agafar aquesta ruta preferiblement des del carrer Santa Margalida, ja que al Carrer Mossèn Josep Far hi ha l’escoleta municipal.
  • Per accedir al Col·legi Ramon Llull en cotxe, per la plaça Nova.

Complementàriament es reforçarà la presència policial a les entrades i sortides i es comptarà amb el suport de Protecció Civil que vetllarà per a la seguretat dels vianants.

Provisionalitat

Aquestes rutes tenen un caràcter provisional a l’espera d’analitzar en profunditat els fluxos de circulació, explica Colau Canyelles, batle de Santa Maria del Camí. Hi ha projecte pendent de conversió en zona de vianants parcial del carrer Mossèn Joan Mesquida i Paborde Jaume que pot suposar que s’hagin de fer obres, el que determinarà també la provisionalitat d’aquestes rutes, ha afegit Canyelles.

Des de l’Ajuntament s’ha posat l’accent en què aquest canvi pot ser una bona oportunitat per començar a anar a escola a peu o bicicleta i començar així, “a transformar Santa Maria en un poble més sostenible, tranquil i segur pels vianants, ha explicat el Batle.

Etiquetat amb:
Publicat a Educació i cultura, IES Santa Maria, Mobilitat

Contact Form Powered By : XYZScripts.com