El brot de pi ja llueix al poble

Dissabte, cellers, capgrossos i veïnats penjaren les branques de pi per anunciar l’arribada del vi novell

El brot de pi, senya d’un poble és una jornada festiva on cellers, ajuntament i veïnats engalanen el poble amb branques de pi per anunciar l’arribada del vi novell. Dissabte, a partir de les 10.30 h partiren tots cap al pinar de Son Llaüt a tallar les branques que després es penjarien pel poble fins a arribar a Ca s’Apotecari, centre de promoció econòmica del poble. Amb aquesta diada es dóna el sus als actes programats per la XVI Festa del VI Novell.

La Festa del Vi Novell és la celebració de la fi del cicle del vi, de què, un any més, el Vi NOVELL de Santa Maria del Camí torna a estar disponible als cellers locals. L’acte central serà el dissabte 24 a la plaça Nova, on es podrà tastar el vi dels cellers acompanyats de les tapes dels restaurants locals.

El divendres es durà a terme l’acte més protocol·lari i simbòlic: els cellers faran ofrena al poble del seu vi i rebran la branca que lluirà tot l’any a la porta del seu celler. A més, també es farà entrega de les insígnies Brot de Pi 2018 a Macià Capó, antic propietari de vinyes; Joana Cabot, per la seva difusió de la cultura del vi a través de la seva obra artística i a Andreu Oliver, de Bodegues Can Majoral.

 

Etiquetat amb: , , ,
Publicat a Promoció econòmica i turisme

Contact Form Powered By : XYZScripts.com