El Consell de Mallorca presenta als veïnats el projecte final de l’accés al polígon de Son Llaüt des de l’autopista

Aquest projecte és una antiga reivindicació de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí i de l’Ajuntament de Consell

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i els batles de Santa Maria del Camí, Nicolau Canyelles i de Consell, Andreu Isern, varen mantenir una trobada amb els veïnats afectats per explicar-los el projecte final de l’accés als polígons de Son Llaüt i Consell des de l’autopista.

Per al projecte, s’aprofitarà el pont actual que connecta amb el camí de Terme. Per tant, només s’hauran de construir els ramals d’entrada i sortida i les rotondes. A més, també es construirà una rotonda a l’arribada de l’enllaç a la carretera vella d’Inca (Ma-13A). Entre aquesta carretera i l’autopista, el camí actual passarà a tenir carrils de 3,50 metres i vorals d’1 metre d’amplada. Aquestes són les mesures mínimes per poder garantir la seguretat en una carretera.

El pressupost de l’obra ascendeix a 4.572.266,33 euros i el termini d’execució és d’onze mesos. A partir d’ara, començaran els tràmits de la licitació i la previsió és que els treballs es puguin iniciar a principis de l’any 2019.

Nicolau Canyelles, batle de Santa Maria del Camí,  ha explicat que aquest projecte és una antiga reivindicació dels dos pobles “i aquesta trobada amb veïnats ens ha donat la tranquil·litat de què des del Consell creuen també que és molt necessari”. Aquesta sortida suposarà un gran benefici pels veïnats del poble, ja que guanyaran en qualitat de vida, seguretat i serà una gran millora per a la mobilitat del poble, ha confirmat el batle.

La consellera Garrido ha agraït «el suport i l’empenta constants dels dos batles perquè aquest enllaç acabi sent una realitat. Donam resposta a una reivindicació històrica dels dos municipis per disminuir el pas del trànsit que passa per dins els nuclis urbans i, sobretot, dels camions que es dirigeixen als polígons».

Plànols del projecte

Etiquetat amb: , ,
Publicat a Batlia

Contact Form Powered By : XYZScripts.com