L’Ajuntament instal·la tres desfibril·ladors a l’espai públic i es converteix en poble cardioprotegit

També s’ha donat d’un quart a l’Agrupació de Protecció Civil del municipi

L’Ajuntament de Santa Maria del Camí fa una passa més en la creació d’espais cardioprotegits amb la instal·lació de tres nous aparells desfibril·ladors semiautomàtics externs col·locats a punts estratègics del municipi: a la plaça Hostals, al carrer Batle Gabriel Bibiloni, a l’alçada del centre cultural de Ses Cases des Mestres i un tercer a la plaça de Molinets.

També s’ha dotat d’una unitat mòbil a l’Agrupació de Protecció Civil del municipi. Així, en total, Santa Maria del Camí compta amb 6 punts d’atenció cardiovascular: tres exteriors, un al Camp Municipal d’Esports i dues unitats mòbils gestionades per la policia local i l’Agrupació de Protecció Civil.

Els aparells instal·lats són uns desfibril·ladors semiautomàtics exteriors d’alta gamma que incorporen un sistema sonor de guiatge a l’usuari. A més, està connectat amb els serveis d’emergència i té un sistema capaç de detectar quan és necessària la descàrrega i amb quina potència, evitant possibles efectes negatius.

Fins ara, Santa Maria ja comptava amb un aparell al Camp Municipal d’Esports i dues unitats mòbils, la policia local i l’Agrupació de Protecció Civil. Ara, a més, s’estén la protecció a l’espai públic i Santa Maria es converteix en un poble cardioprotegit, una de les eines promogudes per la comunitat mèdica per a reduir la mortalitat per accidents cardíacs.

La inversió total que ha fet l’Ajuntament és de 5000 € i s’espera que en les pròximes setmanes es puguin fer sessions obertes de formació per als usuaris.

Etiquetat amb: , ,
Publicat a Sanitat

Contact Form Powered By : XYZScripts.com