El Govern aprova la construcció del nou IES Santa Maria

L’Ajuntament espera que les obres “comencin el més aviat possible” i reconeix la lluita que ha fet tota la comunitat educativa per aconseguir aquesta infraestructura “tan necessària”

El Govern de les Illes Balears ha fet públic avui que dóna llum verda al projecte de construcció de l’IES Santa Maria. Des de l’Ajuntament, Rosa Vich, ha fet palès la seva alegria i ha volgut reconèixer l’esforç i la implicació en la lluita de tota la comunitat educativa per aconseguir aquest institut: “ja era hora de que arribés aquesta notícia ja que l’espai estava disponible des del 2008 i la infraestructura actual no era l’adient”.

Així sembla que el Govern donarà resposta a una llarga reivindicació per part dels pares de Santa Maria i Santa Eugènia ja que el projecte va quedar aparcat durant tota la legislatura. Fa unes setmanes, després d’una reunió amb l’Ajuntament i la comunitat educativa, el Govern va tornar a deixar en mans del consistori santamarier la certificació de la idoneïtat del solar que cedeix per a la construcció. Ràpidament es varen fer tots els tràmits per assegurar que aquest solar complia amb les necessitats actuals,  ja que la primera voluntat de cessió va ser l’any 2008, quant el poble tenia una realitat educativa molt diferent a l’actual.

El 18 de febrer l’Ajuntament va rebre la certificació per part del Consell de Mallorca de que el solar tenia els més de 9000 metres necessaris per acollir  les 4 línies necessàries.  El projecte que ha presentat el Govern compte, a més, amb una aula UEECO (una aula per a l’educació d’estudiants amb discapacitats associades a trastorns diversos).

Una vegada resolt el problemes burocràtics i vist el malestar que han causat entre les amipas i la comunitat educativa, Rosa Vich, Batlessa de Santa María, “espera que ara les obres comencin el més aviat possible, ja que la voluntat de cooperació del consistori és molt gran”.  A part de la cessió dels terrenys al Govern, l’Ajuntament s’encarregarà de les obres necessàries per dotar-lo dels serveis bàsics necessaris. 

Actualment els alumnes de Santa Maria i Santa Eugènia estan ocupant l’edifici de l’anterior escola pública, fent el pati al camp municipal d’esports i ocupant tres barracons a l’exterior de l’edifici.

Etiquetat amb: ,
Publicat a General

Contact Form Powered By : XYZScripts.com